Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šopavasar piedzīvots mototransporta OCTA polišu bums

Ņemot vērā pagājušā gada oktobrī ieviestos jaunos mototransporta apdrošināšanas noteikumus un agro pavasara atnākšanu, apdrošināšanas sabiedrības Latvijā Balta novērojumi liecina, ka līdz ar sezonas sākumu martā motorolleru un mopēdu īpašnieki iegādājušies divtik vairāk OCTA polišu nekā tajā pašā periodā aizvadītajā gadā.

Kopš pērnā oktobra arī motorolleriem un mopēdiem OCTA polises iegāde ir obligāta. Šī gada pirmajos četros mēnešos OCTA polises moto transportam ir iegādātas par 28 procentiem vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn.

Ja janvārī un februārī iegādāto polišu skaits kopā nedaudz pārsniedz 300, tad aprīlī, atsākoties motortransporta sezonai, ir īsts polišu bums. Motorolleru un mopēdu īpašnieki mēneša laikā noformējuši par 46 reizēm vairāk polišu nekā vidēji janvārī un februārī.

Tāpat iegādāto moto transporta polišu dati liecina, ka nozīmīgs pieaugums vērojams tieši grupā, kurā transportlīdzekļa jauda nepārsniedz 250 kubikcentimetrus. Salīdzinot pērno un šī gada aprīli, pieaugums ir ievērojams - 63 procenti. Tajā pašā laikā samazinājums vērojams lielāku spēkratu grupā ar jaudu virs 250 kubikcentimetriem.

"Palielinoties autotransporta izmaksām, vadītāji siltā laikā arvien biežāk izvēlas alternatīvus pārvietošanās līdzekļus - motociklus, motorollerus, velosipēdus. Turklāt patlaban ļoti populāri ir motorolleri, kuriem dažkārt motora kubatūra un jauda ir pietiekami spēcīga, lai pārvietotos ērti un gana operatīvi, distancē iekļaujot arī nelielu izbraukumu ārpus pilsētas," skaidro apdrošināšanas sabiedrības Balta valdes loceklis Aivars Vilnītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses