Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Tiesu izpildītājs izsolei izlicis "Tango projekta" īpašumus Rīgas centrā

Zvērināts tiesu izpildītājs izsolei izlicis advokātam Jānim Lozem pastarpināti piederošā uzņēmuma "Tango projekts" nekustamos īpašumus Tērbatas, Dzirnavu un Blaumaņa ielās, Rīgā, kur kompānija bija iecerējusi kvartāla rekonstrukciju, liecina otrdien "Latvijas Vēstnesī" publicētie paziņojumi.

"Tango projekta" izpilddirektors Ģirts Legzdiņš norādīja, ka šī rīcība ir juridiska un saistīta ar "Tango projekta" parāda cedēšanu.

"Paziņojums par izsoli vēl nenozīmē, ka izsole notiks," sacīja Legzdiņš, piebilstot, ka līdz izsoles sākumam uzņēmumam ir laiks sakārtot saistības ar banku. Legzdiņš uzsvēra, ka "Tango projekts" cer šīs saistības līdz aprīļa sākumam nokārtot, lai varētu turpināt projektu. "Tas ir mūsu mērķis," teica Legzdiņš, atzīstot, ka patlaban būvniecība kvartālā starp Tērbatas, K.Barona, Blaumaņa un Dzirnavu ielu nenotiek.

Legzdiņš arī sacīja, ka viens no pasaulē pazīstamākajiem starptautiskajiem viesnīcu operatoriem "Hyatt", kas bija iecerējis šajā kvartālā veidot savu viesnīcu, savus plānus nav mainījis. "Noslēgtais līgums ir palicis spēkā un "Hyatt" skatās un gaida, kad mēs sakārtosim savas finansiālās problēmas," norādīja Legzdiņš.

"Latvijas Vēstnesī" otrdien publicētajos tiesu izpildītāja sludinājumos teikts, ka no izsolāmajiem īpašumiem viens ir zemesgabals Tērbatas ielā 14 - tā platība ir 907 kvadrātmetru, uz zemesgabala atrodas piecstāvu administratīvā ēka ar jumta izbūvi. Šī īpašuma izsoles sākuma cena noteikta 3,5 miljonu latu apjomā, izsoles solis - 350 tūkstoši latu. Personām, kuras vēlas piedalīties nekustamā īpašuma izsolē, būs jāiemaksā nodrošinājums 700 tūkstošu latu apmērā.

Izsolei izlikts arī īpašums Blaumaņa ielā 24 ar zemes platību 5403 kvadrātmetri. Paziņojumā teikts, ka uz šī zemesgabala atradās vairākas ēkas, kas ir nojauktas, un tagad uz tā ir daļa no jaunbūves būvniecības stadijā. Šī īpašuma izsoles sākuma cena noteikta viens miljons latu, izsoles solis - 200 tūkstoši latu, izsoles dalībniekiem būs jāiemaksā 100 tūkstošu latu nodrošinājums.

Tiesu izpildītājs izsolei izlicis arī divus nekustamos īpašumus Dzirnavu ielā 85. Viens no šiem īpašumiem ir zemesgabals 2245 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas daļa no jaunbūves būvniecības stadijā. Šī īpašuma izsoles sākuma cena ir 800 tūkstoši latu, izsoles solis - 100 tūkstoši latu, iemaksājamais nodrošinājums - 80 tūkstoši latu.

Savukārt otrs izsolāmais nekustamais īpašums Dzirnavu ielā 85 ir zemesgabals 873 kvadrātmetru platībā, uz kura ir jaunbūves daļa būvniecības stadijā. Šī īpašuma izsoles sākuma cena noteikta 500 tūkstošu latu apjomā, izsoles solis - 100 tūkstoši latu, bet pirms izsoles iemaksājamais nodrošinājums - 50 tūkstoši latu.

Izsole izlikts arī īpašums Blaumaņa ielā 20 - zemes gabals 487 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas jaunbūves daļas būvniecības stadijā. Arī šī īpašuma izsoles sākuma cena noteikta 500 tūkstošu latu apjomā, izsoles solis - 100 tūkstoši latu, bet pirms izsoles iemaksājamais nodrošinājums - 50 tūkstoši latu.

Visi šie īpašumi ir ieķīlāti par labu "Nordea" bankai, kurā ņemti hipotekārie kredīti.

"Latvijas Vēstnesī" publicētajos paziņojumos sacīts, ka Rīgas apgabaltiesas zvērināts tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova rīkotās "Tango projekta" īpašuma Tērbatas ielā izsole paredzēta 8.aprīlī, bet pārējo īpašumu - 9.apīlī.

Pēc "Lursoft" informācijas, "Tango projekta" vienīgā īpašniece ir kompānija "Blaumaņa nami", kuras 100% pieder Lozem.

Jau rakstīts, ka "Tango projekta" būvētajā kvartālā paredzēts izveidot pieczvaigžņu viesnīcu, dzīvojamās mājas, birojus, restorānus un kafejnīcas, nelielus veikalus, veselības, sporta un skaistumkopšanas centrus, trīs apzaļumotus iekšējos pagalmus.

Jaunajā kvartālā savu viesnīcu iecerējis veidot arī viens no pasaulē pazīstamākajiem starptautiskajiem viesnīcu operatoriem "Hyatt", kuram pieder vairāk nekā 730 viesnīcu un kūrortu dažādās pasaules valstīs. Kopējās investīcijas projekta realizācijā plānotas vairāk nekā 60 miljonu latu apjomā, ko paredzēts piesaistīt arī kā aizdevumus no bankām.

Pērn martā kļuva zināms, ka līdz ar izmaiņām nekustamo īpašumu tirgū kompānija "Tango projekts" uz laiku apturējusi kvartāla rekonstrukciju starp Tērbatas, K. Barona, Blaumaņa un Dzirnavu ielu.

Laikraksts "Dienas Bizness" (DB) decembra beigās rakstīja, ka Lozes nekustamā īpašuma attīstīšanas projekti daļēji pārgājuši Andra Šķēles un viņa ģimenes locekļu kontrolē.

DB vēstīja, ka "Tango projekta" vienīgā īpašniece vēl joprojām ir Lozem piederoša firma "Blaumaņa nami", taču, kā rāda Komercķīlu reģistrs un Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, "Tango projekts" cesijas darījuma rezultātā rudenī ir mainījis lielāko kreditoru, un visi vērtīgākie uzņēmuma īpašumi ir ieķīlāti mazpazīstamajai "TA projekts". Šīs firmas īpašnieks caur "TA Sabiedrība" ir Šķēle, ziņoja avīze.

Loze gan DB apgalvojis, ka arī tagad "Tango projekts" esot tikai viņa projekts, un runām par Šķēles agrāku saistītu ar to neesot nekāda pamata. "Tas, ka cesionārs ir tieši šis kungs, man bija pārsteigums. Es būtu runājis ar banku. Varu apliecināt, ka "Tango" ir 100% mans projekts, tur nevienam nav nekādas daļas. Esam vienojušies ar cesionāru par parādu atmaksas kārtību. Vēlos atrast stratēģisko investoru un turpināt celtniecību," teica Loze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses