Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Digitālie sasniegumi

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) IKT nozares konferences DIGI->FIT 2020 ietvaros attālināti pasniegusi ikgadējo nozares balvu Platīna pele 2020. To jau tradicionāli saņem veiksmīgākie Latvijā radītie digitālie risinājumi, izcilākie projektu autori un izstrādātāji un jēgpilna tehnoloģiju pielietojuma paraugi sabiedrībā, biznesā, pārvaldē un izglītībā.

"Šis gads Platīna peles vēsturē ir zīmīgs ar lielo un patiešām kvalitatīvo pieteikumu skaitu, kas lielā mērā raksturo šo pārmaiņām bagāto laiku," vērtē LIKTA prezidente Signe Bāliņa. 

Kategorijā Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam balva šogad piešķirta uzņēmumam Tilde par virtuālo asistentu Covidbots, kurš sniedz atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par Covid-19.

Kategorijā Uzņēmuma digitālā transformācija balvu saņēmuši divi laureāti – Rimi Latvia par izveidoto e-veikalu un MobillyTX par lietotni Mobilly labumi, kas nodrošina darbinieku "labumu" (piemēram, pusdienu, transporta u. c.) pārvaldīšanu. Darbiniekiem tas ir ērts un digitāls norēķinu veids, bet uzņēmumiem – rīks bonusu pārvaldīšanai.

Kategorijā Valsts digitālā transformācija balvu Platīna pele saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra lietotne Apturi Covid, kas nodrošina informācijas saņemšanu par saskari ar Covid-19 saslimušo. 

Platīna pele kategorijā Labākais e-skolotājs piešķirta J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotājai Annai Beļskai, kura ir īstenojusi projektu Born to read (Dzimuši, lai lasītu). Tā ietvaros skolēni tiek rosināti lasīt e-grāmatas, kurām pateicoties viņi ir dubultojuši savus angļu valodas lasītprasmes rādītājus. Skolas skolotāji un skolēni arī izstrādājuši dažādus interaktīvus mācību materiālus, komiksus, stāstu krājumus un filmas. Anna Beļska saņēma arī uzņēmuma Tilde speciālbalvu par ieguldījumu digitālo tehnoloģiju pielietošanā mācību procesā.

Kategorijā Labākā kiberdrošības iniciatīva par Platīna peles laureātu kļuvusi PwC cyber security escape room – unikāla kiberdrošības izlaušanās spēle, kas sekmē uzņēmumu darbinieku izglītošanu kiberdrošības jomā.
 
Piešķirtas tika arī vairākas speciālbalvas. Speciālbalvu Veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums saņēmusi LR Saeima par videodemokrātijas platformu e-Saeima, ar kuras palīdzību parlaments notur sēdes attālināti. LMT speciālbalvu saņēmusi SIA IT Līderis par Liepājas pašvaldības administrācijai izstrādāto elektronisko pieteikumu sistēmu Pieteikumi.liepaja.lv, kas ir paredzēta, lai pieteikumu iesniegšana dažādiem projektiem pašvaldībā būtu vienota un maksimāli ērta lietotājiem. Tet speciālbalvu saņēma Banku augstskola par profesionālo studiju programmu Kiberdrošības pārvaldība, savukārt sabiedrības simpātiju balvu ieguvis uzņēmums Health Screening Solutions par Skrinings.lv – digitālu platformu personalizēto krūts vēža risku izzināšanai, profilakses veicināšanai un sabiedrības proaktīvai iesaistei pētniecības iniciatīvās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses