Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mācības sievietēm tehnoloģiju nozarē

Līdz 4. maijam ikviena pilngadīga sieviete no jebkuras valsts var pieteikties bezmaksas tiešsaistes mācībām, lai iegūtu kvalifikāciju IT nozarē un pēc tam turpinātu darbu ar IT saistītā jomā.

Mācības jau otro gadu pēc kārtas rīko biedrība Riga TechGirls globālā projekta Work in Tech ietvaros. Mācības, kas notiks tiešsaistē angļu valodā maijā, jūnijā, jūlijā un augustā, sievietēm palīdzēs ar mentoru atbalstu ne tikai apgūt IT pamatprasmes, bet arī meklēt veidus, kā pārkvalificēties un atrast atbilstošu darbu IT nozarē.

"Šajā sertificētajā piecu kursu programmā, ko izstrādājis uzņēmums Google un ko var apgūt platformā Coursera, dalībniecēm būs piekļuve virknei praktisku uzdevumu, kas palīdzēs apgūt IT sistēmu izveides un atbalsta funkcijas vidē, kas ir ļoti līdzīga reālās dzīves situācijām un ir nozīmīga veiksmes atslēga darbam IT jomā. Pēc mācībām, iegūstot šīs IT prasmes, dalībnieces varēs darboties šādos amatos: sistēmu analītiķe, IT atbalsta speciāliste, datubāzu administratore, IT tehniķe, datoru speciāliste u. c. Kopumā šogad plānots nodrošināt apmācības 250 dalībniecēm," stāsta Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone.

Viņa atklāj, ka pērn kursa saturu apguva vairāk nekā 150 dalībnieču, un 78 ieguva sertifikātu. Vairāk nekā puse no viņām nolēma turpināt darbu vai izglītību IT nozarē, piesakoties programmēšanas apmācībām, izvēloties akadēmiskās studijas IT jomā vai pat iegūstot iesācēja IT speciālista pozīciju kādā uzņēmumā. "Pagājušā gada pieredze un apmācību rezultāti bija tik labi, ka šogad licenču skaits ir palielināts līdz 250, lai dotu iespēju vēl vairāk sievietēm iziet apmācību kursu un sākt savu karjeras ceļu IT nozarē," priecājas A. Andersone. Lai pieteiktos Work in Tech mācību programmai, dalībniecēm jāreģistrējas https://ej.uz/ wit2022_pieteiksanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses