Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Daimler par 150 miljoniem eiro iegādāsies 10% Taxify akciju

Vācu autobūves gigants Daimler AG par 151 miljoniem eiro šīs nedēļas laikā iegādāsies desmitdaļu Igaunijā bāzētās kopbraukšanas platformas Taxify akciju, līdz ar ko šī uzņēmuma vērtība pārsniegusi vienu miljardu eiro, vēsta biznesa mediji.

Brāļu Markusa un Martina Villigu dibinātais Taxify pašlaik darbojas 30 pasaules valstīs, uzņēmums dibināts 2013. gadā. Tā daļas pašlaik pieder vēl 19 uzņēmumiem un lielākais investors ar 13% daļu ir Ķīnas kopbraukšanas kompānija Didi Chuxing.

Daimler Financial Services mobilitātes dienestu vadītājs Jergs Lamparters uzsvēris, ka patlaban Taxify mobilitātes pakalpojumus visā pasaule izmanto teju 22 miljoni klientu, tādēļ "Taxify ir lielisks papildinājums mūsu esošajam un plašajam mobilitātes pakalpojumu portfelim. Ņemot vērā uzņēmuma izaugsmi mobilitātes nomā un plašo klātbūtni visā pasaulē, Taxify un Daimler spēs sadarboties," viņš norādījis.

Savukārt Taxify vadītājs un līdzdibinātājs Markuss Villigs komentējis, ka uzņēmuma misija ir radīt un attīstīt transporta un mobilitātes nākotnes risinājumus.

"Mēs esam priecīgi, ka mums ir tādu investoru kā Daimler un Didi Chuxing atbalsts. Pagājušajā gadā Taxify braucienu skaits pieauga desmit reizes, ņemot vērā to, ka mūsu galvenie tirgi - Eiropa un Āfrika - ir no sarežģītākajiem tirgiem pasaulē transporta nozarē," paudis uzņēmējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses