Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV tirgū atļauj pārdot karsējamās tabakas sistēmas IQOS

Amerikas Savienoto Valstu Pārtikas un zāļu pārvalde ir paziņojusi, ka atļauj Philip Morris International ražotās elektroniskās tabakas karsēšanas sistēmas IQOS un karsējamo tabakas stienīšu HEETS tirdzniecību ASV, informēja tabakas ražotāja pārstāvji.

Latvijā IQOS ir pieejama kopš aizvadītā gada 20. aprīļa, kad Rīgā, Basteja pasāžā, tika atvērts pirmais bezdūmu tabakas karsēšanas sistēmas jeb IQOS veikals. Līdz ar to Latvija kļuva par vienu no tām vairāk nekā 40 valstīm pasaulē, kur tirdzniecībā ir pieejama IQOS un karsējamā tabaka HEETS.

IQOS ir ieguvusi popularitāti Japānā, Dienvidkorejā un ienāk arī Eiropas valstu tirgos – Grieķijā, Itālijā, Vācijā, Krievijā. Kopš 2017. gada IQOS un HEETS ir pieejamas Lietuvā. Divu gadu laikā kopš IQOS ir pieejama tirdzniecībā, visā pasaulē 7,3 miljoni smēķētāju ir atteikušies no parasto cigarešu smēķēšanas, aizstājot to ar tabakas karsēšanas sistēmu IQOS.

IQOS sistēma darbojas, uzkarsējot karsējamās tabakas vienības HEETS līdz 350 grādiem, bet neradot degšanas procesu. Karsēšanas rezultātā no tabakas izdalās aerosols, kas ļauj patērētājiem sajust tabakas garšu, bet nerada liesmu, pelnus un tabakas raksturīgo aso aromātu (dūmus).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses