Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Fitch: Grieķija ir maksātnespējīga un bankrotēs jau martā

Parādu krīzes nomocītā Grieķija ir maksātnespējīga un jau martā nespēs pildīt obligāciju maksājumus, bet tās parādu nastas restrukturizāciju reitingu aģentūra Fitch uzskatīs par bankrotu, raksta portāls db.lv.

«Tas drīzumā notiks. Grieķija ir maksātnespējīga un tāpēc tā bankrotēs,» aģentūrai Reuters sacījis Fitch Suverēno un Starpvalstu grupas Eiropā, Tuvajos austrumos un Āfrikā vadītājs Edvards Parkers. «Tam nevajadzētu izraisīt pārsteigumu,» piebilda reitingu aģentūras pārstāvis.

E. Parkers arī uzsvēra, ka Fitch par bankrotu uzskatīs arī labprātīgu privāto investoru vienošanos par Grieķijas parādu daļēju norakstīšanu. «Mēs esam ilgu laiku teikuši, ka uzskatīsim šādu rīcību par maksātnespēju. Tas ir skaidrs bankrots, vienalga kādā veidā viņi to mēģina pasniegt,» norādīja Fitch pārstāvis.

Ļaunākais iznākums šajā situācijā būtu neprognozējams bankrots, pārliecināts E. Parkers. «Šādu situāciju mēs neparedzam, jo ir skaidri saprotams, ka to nepieļaus Grieķijas un Eiropas politiķi,» sacīja E. Parkers.

Fitch paziņojums izskanējis tikai dažas dienas pēc tam, kad cita starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor’s pavēstīja, ka Grieķija drīzumā piedzīvos bankrotu.

Iepriekš Fitch brīdināja, ka līdz janvāra beigām varētu samazināt vairāku eirozonas valstu reitingus. Pašlaik Fitch Grieķijai ir piešķīris CCC kredītreitingu.

Pērn tika panākta vienošanās par to, ka bankām, un privātajiem kreditoriem, kas investējuši Grieķijas parādzīmēs, vajadzēs uzņemties zaudējumus 50% apmērā.

«Tā saukto privātā sektora iesaisti mēs uzskatīsim par bankrotu,» uzsvēta E. Parkers. «Tāpēc tam nevajadzētu būt pārsteigumam, ka Grieķijas bankrots patiešām notiek, mēs to paredzam relatīvi drīz.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses