Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

G20 samitā vienojas par pamieru ASV-Ķīnas tirdzniecības karā

Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas, ka uz 90 dienām apturēs no gadumijas paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu Ķīnas ražojumiem divsimt miljardu dolāru vērtībā. Kā norāda Baltais nams, G20 samitā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā panākts pamiers Vašingtonas un Pekinas tirdzniecības karā.

"Ja šai laikā puses nespēs panākt vienošanos, 10% ievedmuitas likme tiks paaugstināta līdz 25%," teikts paziņojumā, kas izplatīts pēc ASV prezidenta Donalda Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina sarunām samita kuluāros.

Tramps, kas pēdējo mēnešu laikā asi kritizējis Ķīnu un apsūdzējis to par jaukšanos ASV vēlēšanās, nule aizvadīto tikšanos vērtējis kā auglīgu un iedvesmojošu.

Baltais nams arī norāda, ka Ķīna piekritusi nekavējoties palielināt ASV lauksaimniecības preču iepirkšanas apjomus, gan neminot konkrētus skaitļus.

Pieaugot spriedzei abu valstu tirdzniecības attiecībās, Ķīna krasi samazināja sojas un citu lauksaimniecības produktu iepirkšanu no ASV. Tas devis jūtamu triecienu amerikāņu lauksaimniekiem, kuru atbalsts Trampam ir ļoti svarīgs.

To, ka samitā, iespējams, pati svarīgākā būs tieši Ķīnas un ASV līderu tikšanās, piektdien Dienas komentārā minēja arī Andis Sedlenieks.

Top komentāri

Neslāvs
N
Ķīnas - krievijas īstais karš būs ar pamieru Volgas (Valgas) upes pretējos krastos... un tas pamiers būs starp ES un Ķīnu
Scorseze
S
Pastāstiet labāk par notikumiem Parīzē, kur notiekošais jau vairāk atgādina karadarbību, degošas mašīnas, barikādes un cilvēku izmisīga cīņa ar bruņotu policiju, jo cilvēkiem vienreiz ir noriebies, ka valdība visas savas problēmas atrisina ar nodokļu celšanu (šobrīd konkrēti nodokli degvielai). ES ar savu kariņu spēlēšanu visās pasaulse malās, migrantu vilkšanu iekšā un sankcijošanu pa labi un pa kreisi cilvēkiem ir noriebusies, tāda ri realitāte.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses