Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Alūksnes putnu ferma pilnībā pārgājusi uz atjaunojamo enerģiju

AS "APF Holdings" (APF) uzņēmumu grupas uzņēmums SIA "Alūksnes putnu ferma" pilnībā pārgājis uz atjaunojamo elektroenerģiju, aģentūru LETA informēja "APF Holdings" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka no vasaras vidus "Alūksnes putnu ferma" tirgū piedāvās tikai olas, kas ražotas izmantojot videi draudzīgu elektroenerģiju. Lēmums pieņemts, lai apmierinātu pieaugošo patērētāju pieprasījumu pēc ilgtspējīgi ražotām olām Baltijā un Eiropā.

Lai īstenotu pārmaiņas, APF drīzumā nodos ekspluatācijā saules enerģijas parku, kurā investēti vairāk nekā 240 000 eiro. Parka jauda ir 250 kilovatstundas pīķa stundā (kWp), ko nodrošina 384 saules paneļi. Saules enerģijas parks, kas patlaban strādā testa režīmā, izvietots putnu fermas teritorijā un vasaras mēnešos nodrošinās visu esošo "APF Holdings" vistu novietņu elektrības patēriņu un aptuveni 25% no kopējā uzņēmuma elektrības patēriņa gada laikā. Projekts īstenots sadarbībā ar SIA "Ignitis Latvija".

APF valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs atzīmēja, ka uzņēmuma mērķis tuvākajā nākotnē ir pilnībā kļūt par aprites ekonomikas principos balstītu uzņēmumu, kas olas un olu produktus ražo, gādājot par dzīvnieku labturību, atbildīgi izmantojot enerģiju un pārstrādājot ražošanas procesā radušos atkritumus. Viņš uzsver, ka šāda pieeja ļaus APF veiksmīgāk pārdot savu produkciju, ņemot vērā, ka cilvēki Latvijā, Baltijā un Eiropā arvien vairāk uzmanību pievērš ilgtspējas jautājumiem ražošanas procesā.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji atzīmē, ka APF parakstīja elektroenerģijas piegāžu līgumu ar "Ignitis Latvija", kas paredz, ka APF iegādāsies tikai elektroenerģiju, kas ražota no atjaunīgiem resursiem un kā apliecinājumu tam, uzņēmumam izsniedza "Zaļās enerģijas" sertifikātu. "Ignitis Latvija" vadītājs Kristaps Muzikants norāda, ka sadarbība ar APF Holdings parāda atjaunīgās enerģijas būtisko lomu elektroenerģijas nodrošināšanā un arī to, ka ilgtspēja ir nozīmīgs elements uzņēmuma reputācijas veidošanā.

Jau vēstīts, ka 2023.gadā "APF Holdings", pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 13,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas peļņa pieauga par 59,2% un bija 527 108 eiro.

Uzņēmumu grupā ietilpst arī vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "APF Trading", putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Oluksne", gāzes un organiskā mēslojuma ražotājs SIA "APF Energy" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni".

Kompānija "APF Holdings" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. "APF Holdings" lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs. "APF Holdings" akcijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Tāpat vēstīts, ka "Alūksnes putnu ferma" pagājušajā gadā strādāja ar 11,36 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 41% un bija 67 717 eiro.

"Alūksnes putnu ferma" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānija sākotnēji darbojās ar nosaukumu SIA "Vistako", bet par "Alūksnes putnu fermu" pārtapa 2017.gada sākumā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "APF Holdings", kura patiesais labuma guvējs ir Jurijs Adamovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses