Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Ādažos čipsus ražo jau 40 gadus

Sāļo uzkodu ražošana, kas aizsāka arī čipsu ražošanu, Ādažu kolhozā sākās jau pirms 40 gadiem un turpinās līdz šim brīdim, atzīmē sāļo uzkodu ražotājs Latfood.

"Jāatzīst, ka 40 gadu periods ražošanas industrijai ir ļoti ilgs laiks, kas norāda uz attīstību un progresu. Čipsu ražošana Latvijā notiek, sekojot līdzi jaunākajām pasaules tendencēm, un tieši tamdēļ tie kļuvuši par eksportspējīgu un daudzviet pasaulē iecienītu produktu - no visiem Latvijā saražotajiem čipsiem aptuveni 48% tiek eksportēti," stāsta Latfood valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms.

Ražošana sākta ar uz Latviju atvestām ražošanas iekārtām, kas Krievijā bijušas norakstītas. Sadarbībā ar Maskavas uzņēmumu Kolos uz iekārtām 1971. gadā kolhozs Ādaži sāka ražot Ādažu čipsu vectētiņu - "kartupeļu salmiņus". Savukārt šobrīd Latvijā ražoto čipsu un sāļo uzkodu sortimentā ir vairāk nekā 30 dažādi produkti.

"40 gadu laikā Ādažu čipsi mainījušies ne tikai vizuāli, bet arī pievērsuši lielu uzmanību receptūrām un ieviešot daudz stingrākus kritērijus produkcijas ražošanai. Piemēram, Ādažu čipsi sastāvā ir samazināts sāls saturs, kā arī izstrādāta produktu līnija Mājas čipsi, kur vispār netiek izmantotas pārtikas piedevas,"norāda Valdis Blūms.

Patlaban Latfood produkcija galvenokārt tiek pārdota Latvijā ar Ādažu čipsi zīmolu, tā čipsus atpazīst arī Azerbaidžānā, bet ar preču zīmi Taffel produkcija tiek tiek eksportēta arī uz Lietuvu, Igauniju, Kazahstānu, Krieviju, Lielbritāniju un Gruziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses