Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar diviem elektroautomobiļiem Liepājā plāno sākt taksometru biznesu

Jau šovasar Liepājas ielās varētu parādīties pirmie divi SIA Blue Shock Taxi elektrotaksometri, Rietumu Radio informēja uzņēmuma valdes loceklis Artis Daugins.

"Pašlaik gaidām gala apstiprinājumu no bankas, ka finansējums mašīnu iegādei būs pieejams," par sava biznesa projekta virzību stāsta Daugins. Divu amerikāņu ražotāja Tesla Motors elektroautomobiļu iegādei uzņēmumam nepieciešami 60 000 latu, un pašlaik sarunas notiekot ar Hipotēku banku. Ja banka finansējumu nepiešķirs, Blue Shock Taxi savas biznesa idejas realizācijai centīsies piesaistīt privāto investoru līdzekļus, taču tad, kā norādīja uzņēmuma pārstāvis, tas vairs nenotiks Liepājā.

Bankas, ar kurām runāts par finansējumu, mēģinājušas uzņēmumu pārliecināt iegādāties vienu automašīnu, taču, kā uzskata Daugins, ar vienu spēkratu taksometru biznesu sākt nav iespējams un, lai realizētu uzņēmuma izstrādāto biznesa plānu, nepieciešamas vismaz trīs automašīnas. "Plānojam, ka aizdevumu varētu atmaksāt trīs gadu laikā, taču pieļauju, ka tas varētu notikt arī ātrāk," rēķina Daugins.

Sākotnēji Blue Shock Taxi apsvēris iespēju iegādāties Renault ražotos elektroautomobiļus, taču, izvērtējot nobraukuma diapazonu un ražotāja doto garantiju, uzņēmums izvēlējies iegādāties Tesla Motors jaunāko modeli, kuru pirmie 1000 klienti saņems tikai šī gada vasaras sākumā. "Ceram, ka arī mūsu uzņēmums būs starp tiem," sacīja Daugins.

Amerikāņu elektroautomobilis atšķirībā no saviem konkurentiem ar vienu uzlādi varot nobraukt ievērojami lielāku - līdz pat 500 kilometriem garu - attālumu, turklāt ražotājs nodrošina astoņu gadu garantiju baterijām, kas ir viena no būtiskākajām šo automobiļu sastāvdaļām. Kā vēl vienu faktoru par labu Tesla Motors Daugins min akumulatoru lādēšanas ierīces, ko uzņēmums "piedāvā par simbolisku samaksu".

Kā norādīja Blue Shock Taxi pārstāvis, uzņēmums vismaz sākotnēji neplāno konkurēt ar esošo taksometru pakalpojumu cenām un tās būšot līdzīgas kā citām pilsētas taksometru firmām. Tiesa, ievērojami zemāks tarifs dienas laikā, kad "cilvēki ar taksometriem pārvietojas maz", paredzēts skolēniem, studentiem un pensionāriem. Uzņēmums to varēšot atļauties, jo elektrības izmaksas salīdzinājumā ar degvielas cenām ir ievērojami zemākas un tas cīņā ar konkurentiem ir jaunā uzņēmuma galvenais "ierocis".

Taksometru pakalpojumi ar elektroautomobiļiem, kā atzīst Daugins, pasaulē nav nekas jauns. Eiropas taksometru kompānijas izmantojot vienu vai divus ar elektrību darbināmus auto, lai testētu to efektivitāti. Publiski pieejamie dati liecinot, ka "mūsu biznesa ideja ir pamatota un pierādījusi sevi praksē".

Pagājušās nedēļas nogalē Blue Shock Taxi ar savu ideju par Baltijā pirmās elektrotaksometru kompānijas izveidošanu iepazīstināja Liepājas pašvaldības amatpersonas. Kā vienu no iespējamiem sadarbības veidiem Daugins minēja publiski pieejamu elektroautomobiļu uzlādes vietu ierīkošanu pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses