Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Arī Izzi optiskā tīkla klientiem ievieš interaktīvās televīzijas funkcijas

Maksas televīzijas un elektronisko sakaru komersants Izzi sācis saviem optiskā tīkla klientiem Ādažos un Rēzeknē ieviest interaktīvās televīzijas funkcijas, informē Izzi preses sekretārs Oskars Lakšēvics.

Paziņojumā medijiem teikts, ka Izzi klientiem Ādažos un Rēzeknē ir pieejamas tādas funkcijas kā video noma, TV ieraksts, TV pauze, "atgādinājums" un "grāmatzīme". Jaunās funkcijas līdzinās tām, ko piedāvā Lattelecom interaktīvā televīzija, un balstās uz līdzīgām tehnoloģijām. Interaktīvas televīzijas sistēmas lietotāji spēj vadīt televīzijas pakalpojumu sniedzēja centrālās iekārtas, izmantojot attiecīgu pulti un īpašo interneta pieslēgumu, kas nodrošina televīzijas signālu.

TV pauze ir interaktīva digitālās televīzijas funkcija, kas nodrošina interesējošā raidījuma skatīšanos ar laika nobīdi. Klients var nospiest uz pults taustiņu "pauze" un vēlāk turpināt skatīties iesākto raidījumu no tās vietas, kur apstājies. Savukārt aktivizējot TV ieraksta funkciju, iespējams ierakstīt interesējošo raidījumu un noskatīties to vēlāk. Turklāt, ja paralēli vienam raidījumam citā kanālā rāda interesantu filmu, arī to var ierakstīt un noskatīties vēlāk. Grāmatzīme ļauj turpināt skatīties iesākto video nomas filmu vai ierakstīto TV raidījumu no tās vietas, kur klients to pārtrauca skatīties iepriekšējā reizē. Atgādinājums ļauj atzīmēt interesējošus raidījumus, filmas, seriālus TV programmā un, pienākot raidījuma sākumam, uz TV ekrāna parādīsies atgādinājums. Video noma dod iespēju nomāt filmas, patīt tās uz priekšu, apstādināt un atsākt skatīties no vietas, kur palikāt," skaidrots Izzi paziņojumā.

Patlaban Ādažos un Rēzeknē Izzi optiskais pārklājums kopumā sasniedz ap 9000 mājsaimniecību, teic Lakšēvics. Rīgā Izzi optiskais tīkls pārklāj ap 56 000 mājsaimniecību, bet darbi gan ar interaktīvo funkciju pieslēgšanu un optiskā tīkla izvēršanu vēl turpinoties.

Izzi preses sekretārs skaidro, ka ir pāragri teikt, cik daudz abonentu izmanto optisko tīklu. Viņš lika saprast, ka abonentu skaits patlaban ir būtiski mazāks par mājsaimniecību skaitu, kas atrodas tīkla pārklājumā.

Rīgā Izzi optiskais tīkls ir ierīkots Mežaparkā, Purvciemā, Dārzciemā, Āgenskalnā, Juglā un Pļavniekos.

Jau ziņots, ka tīkla izbūvē ieguldīti vairāk nekā trīs miljoni eiro (2,1 miljons latu), un tas pārklāj 56 000 mājsaimniecību Rīgā, 8000 mājsaimniecību Rēzeknē, kā arī vairāk nekā 1000 mājsaimniecību Ādažos. Optiskais tīkls arī piedāvā būtiski lielākus interneta ātrumus, sākot ar 100 megabitiem sekundē (Mbps), nekā līdzšinējie "parastie" vara vadu un kabeļu pieslēgumi.

Izzi ir pilna telekomunikāciju pakalpojumu klāsta sniedzējs un viens no lielākajiem kabeļoperatoriem valstī pēc apkalpoto klientu skaita. Uzņēmums Latvijas tirgū strādā jau 17 gadus un nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumus. Par uzņēmuma īpašnieku 2008.gada augustā kļuva kompānija Contaq Latvian Cable, kuras dibinātājs ir Luksemburgas uzņēmums Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses