Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

"Balticovo" sāk tirgot mājas olas, kā arī ar selēnu bagātinātas olas

Olu ražotājs _Balticovo _sācis mājas olu tirdzniecību, tāpat uzņēmums sācis tirgot ar selēnu bagātinātas olas, informēja kompānijā.

Mājas olas Balticovo iepērk no Ziemeļeiropas zemniekiem un fasē savā ražotnē. Kā skaidro Balticovo, vietējie zemnieki nespēj tās piegādāt vajadzīgajā apjomā, tomēr uzņēmums arī esot gatavs attīstīt sadarbības modeļus, lai palielinātu mājas olu ražošanu Latvijā un eksportētu tās uz citām valstīm.

Šobrīd tiek iepirkti 5000 mājas olu nedēļā.

Mājas olas atbilst tā saucamo lauku olu standartam, skaidro Balticovo. Tās ir olas, kuras dēj vistas, kas tiek turētas brīvas turēšanas apstākļos un nakts laikā uzturas novietnēs. "Uzturoties brīvībā, vistas jūtas laimīgākas, līdz ar to dēj augstākas kvalitātes olas," norāda olu ražotājs.

Savukārt ar selēnu bagātinātas olas tiek ražotas, pievienojot selēnu putnu barībai. Uzņēmumā katru dienu tiek saražoti 130 000 ar selēnu bagātinātas olas. Nākotnē paredzēts palielināt ražošanas apjomus atbilstīgi tirgus pieprasījumam.

Ar selēnu bagātinātas olas plānots pārdot ne tikai Latvijā, bet arī Eiropas Savienības (ES) tirgos. Šobrīd tiek slēgts līgums ar Tesco par šā produkta piegādi Polijas tirgum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses