Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Baltijas marka plāno apvienot trīs Baltijas valstu pārtikas uzņēmumus

Ar zīmolu Rīgas marka šim projektam gan nav nekāda sakara, avīzei Dienas bizness uzsver Vasīlijs Meļņiks, stāstot par jauno preču zīmolu Baltijas marka.

Valsts Prezidenta Valda Zatlera padomnieka V.Meļņika jaundibinātais uzņēmums ir reģistrēts 8.martā un tā īpašnieki vienlīdzīgās daļās ir Meļņikam pilnībā piederošā SIA Eiroholdings un a/s Rēzeknes gaļas kombināts (RGK). Savukārt RGK 25% daļu līdzīpašnieks un uzņēmuma padomes loceklis Bislans Abdulmuslimovs ir Baltijas markas vienīgais valdes loceklis, vēstīts laikrakstā.

V.Meļņiks stāsta, ka uzņēmums nodarbosies ar lauksaimnieciskās produkcijas ražošanu, pārstrādi un tirdzniecību. Viņš iecerējis šajā projektā iesaistīt vairāk nekā divdesmit uzņēmumus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Laikraksts atgādina, ka nesen V.Meļņiks sacīja, ka liela uzmanība jāpievērš ne tikai tranzītam, bet arī lauksaimniecības produktu eksportam uz Krieviju. Šobrīd uz Krieviju gadā tiekot eksportēta produkcija apmēram 55 milj. eiro vērtībā, kas esot ļoti maz, jo piemēram, Lietuvai šī summa sasniedz apmēram 600 milj. eiro gadā. Kā problēmu cēloņus viņš minēja to, ka dažādi Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi bankrotējuši, tāpat esot pietiekami daudz kompāniju, kas samazinājušas savas darbības apjomus. Šobrīd eksporta apjomi tiekot zaudēti, nereti «mūsu prasītā cena par dažādiem projektiem ir ļoti augsta». Tiesa, pozitīvs moments esot tas, ka Latvijas produkcijai ir ļoti augsta kvalitāte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses