Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Cēsu alus" pērn Latvijā realizējis par 9% vairāk alus

A/s Cēsu alus pērn Latvijā realizējis par 9% vairāk alus, trešdien informēja kompānija, piebilstot, ka tas noticis, par spīti kopējā alus tirgus kritumam par 2%.

Kopējā valsts ekonomiskās situācijas ietekme uz alus tirgu 2008.gadā izpaudās ar patērētāju paradumu maiņu un izteiktu alus patēriņa samazinājumu gada beigās, norāda Cēsu alus. Patērētāji arvien vairāk alu lieto mājās vai draugu kompānijās, jau vairākus gadus būtisku kritumu piedzīvo alus patēriņš kafejnīcās, bāros un restorānos. Tāpat mainās iepakojuma izvēle - alus skārdeņu iepakojumā alus segmentā 2008.gadā pieaudzis par 35% un patlaban tas kopējā Latvijas alus tirgū veido 14%.

Cēsu alus Latvijā pagājušajā gadā realizēja 40 miljonus litru alus, un, kā, atsaucoties uz The Nielsen Company datiem, norāda uzņēmums, tirgus daļa pieauga par 2,5%, nodrošinot vidējo Cēsu alus tirgus daļu alus segmentā 26,5%. Kopējais Cēsu alus dzērienu realizācijas apjoms 2008.gadā veidoja 58,7 miljonus litru.

Pērn investēti desmit miljoni eiro jaunas skārdeņu pildīšanas līnijas izveidē Cēsu alus ražotnē Cēsīs. Tikpat intensīvi kā pērn uzņēmums plānojot darboties arī šogad - jaunu zīmolu izveidē, attīstot alus lietošanas kultūru Latvijā un uzsākot darbu pie jaunām dzērienu kategorijām. Šogad Cēsu alus ieviesis 0,33 litru iepakojuma segmentā jauninājumu - alus un kolas kokteili Beershake. Produktu portfeļa paplašināšana, pēc paša uzņēmuma norādītā, nodrošināja 27,5% tirgus daļu šī gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses