Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Dendrolight" ražotnei piesaista trīs miljonus ES naudas

_Dendrolight _masīvkoksnes šūnmateriāla ražošanas uzņēmuma izveidošanas projektam piesaistīts līdzfinansējums trīs miljonu latu apmērā no Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF). Šis finansējums segs apmēram 15% no projekta kopējām investīcijām, informē ražotnes pārstāvji.

Attiecīgu līgumu plānots parakstīt ceturtdien.

Kā norāda ražotnes pārstāvji, Dendrolight masīvkoka šūnu plate ir unikāls materiāls ar ārkārtīgi augstu tirgus potenciālu.

Jau pērn septembrī uzņēmums noslēdzis līgumu par iekārtu iegādi. Pēc līguma noslēgšanas par ERAF atbalstu projekta īstenošanai līdzekļi tiks novirzīti iekārtu iegādes izdevumu segšanai.  Aizdevumu projektam piešķīrusi Latvijas Hipotēku un zemes banka, tādējādi saņemtā atbalsta summa no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tieši nenonāks uzņēmuma rokās, bet gan tiks novirzīta ar projekta realizāciju saistītā aizdevuma segšanai. Finansējumu pilnībā plānots apgūt līdz 2012.gada vidum, kad uzņēmums jau būs uzsācis plašu ražošanu, nodarbinot 70 cilvēkus. Ražošanu plānots uzsākt 2010.gada jūlijā.

Ventspils pilsētas dome un Ventspils brīvostas pārvalde nodrošinās uzņēmumam iespēju nomāt ražotnei piemērotas telpas un nepieciešamo infrastruktūru, ieguldot ap septiņiem miljoniem latu. SIA Dendrolight Latvija Ventspils brīvostas pārvaldes investīcijas jāatmaksā 15 gadu laikā.

Dendrolight Latvija darbības uzsākšana vienai no Latvijas eksportējošākajām nozarei eksporta apjomu varētu palielināt pat par 5-7% gadā, lēš uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses