Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Dimdiņi" gadu sāk ar jaunu produktu - skābētu kāpostu sulu

Dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums SIA "Dimdiņi" šo gadu iesācis, piedāvājot tirgū jaunu produktu - skābētu kāpostu sulu, informēja "Dimdiņu" valdes locekle Iveta Audziša.

Viņa stāstīja, ka uzņēmums jau ilgāku laiku domājis, kā varētu piedāvāt patērētājiem dabīgu skābētu kāpostu sulu, kas ir bagātīgs C vitamīna avots. "Paši uzņēmuma darbinieki ir izstrādājuši tehnoloģiju, lai varētu tirgum piedāvāt skābētu kāpostu sulu, kurai netiek pievienoti konservanti. Patlaban sulas fasēšana ir tikai daļēji automatizēta, galvenokārt tiek izmantots roku darbs, jo iepriekš nebija iespējams prognozēt pieprasījumu šim produktam. Pirmajā mēnesī esam pārdevuši vairāk sulas, nekā bijām plānojuši, tādēļ esam jau apzinājuši arī pildīšanas līnijas, lai ražošanas procesu varētu automatizēt," stāstīja Audziša.

Runājot par pagājušā gada rezultātiem, Audziša norādīja, ka tie ir sliktāki nekā 2008.gadā, jo aptuveni par 30% samazinājās produktu cenas. "Centāmies cenu kritumu kompensēt ar apjoma palielināšanu, tomēr krīze darīja savu. Visi runā, ka tikai uz iekšējo tirgu nevar paļauties, ir jāattīsta eksports. Taču praktiski eksporta tirgus atrast nav tik viegli, kā teorētiski izklausās. Mēs ļoti cenšamies to darīt, meklējam kontaktus, braucam uz izstādēm, pie klientiem, taču ir nepieciešams laiks, lai atrastu un iekarotu eksporta tirgus," stāstīja Audziša.

Uzņēmums kāpostu produktus eksportē uz Somiju un Lielbritāniju nelielos apjomos, labi attīstījusies sadarbība ar tirdzniecības tīkliem Baltijas valstīs, piemēram, Lietuvā ir noslēgts tirdzniecības līgums ar "Maxima" tīklu un citiem vairumtirgotājiem. "Šogad plānojam ieiet arī Polijas tirgū. Pavasarī nedaudz palielināsim kāpostu stādījumu platības, taču paplašināšana ir tik vien, cik varēs uzglabāt. Mums ir svarīgi, lai varētu nodrošināt ražošanas procesu visu gadu bez pārtraukuma," teica Audziša.

Viņa stāstīja, ka Latvijā ir palielinājies kāpostu audzētāju un pārstrādātāju skaits. "Dimdiņu" produkcija ir pieejama galvenokārt lielveikalos, taču arī Centrāltirgū un tirgos tiek realizēti ievērojami apjomi kāpostu produktu.

Audziša stāsta, ka patlaban palielinās kāpostu un to produktu cenas, jo pagājušajā rudenī Eiropā un Krievijā nav izaudzēti kāposti lielos apjomos, tādēļ jau tagad vairumtirdzniecībā kilograms kāpostu maksā no 15 līdz 20 santīmiem, līdz ar to arī skābēto kāpostu produktiem cenas paaugstināsies.

"Dimdiņi" vēl nav noslēguši pārskatu, tādēļ pagājušā gada finanšu rādītājus vēl nevarēja publiskot.

Kā ziņots, "Dimdiņi" ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" biedrs. Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati, "Dimdiņu" apgrozījums 2008.gadā bija 1 702 401 lats, kas ir par 3% mazāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 1 755 757 lati. 2008.gadā uzņēmums nopelnīja 101 742 latus, kas ir gandrīz četras reizes mazāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma pelņa bija 401 293 lati.

Zemnieku saimniecībā "Dimdiņi" nodarbināti 65 cilvēki.

"Dimdiņi" ir dibināti 1992.gadā un atrodas Gulbenes novada Lizuma pagastā. Uzņēmuma specializācija ir dārzeņu audzēšana un pārstrāde, piena konfekšu "Gotiņa" ražošana. Uzņēmuma īpašnieki ir Iveta un Normunds Audziši, kuriem pieder arī SIA "Skrīveru saldumi", kas ražo vairāku veidu saldumus Skrīveros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses