Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

ERAB TEC-2, visticamāk, piešķīris finansējumu

Neskatoties uz šķēršļiem, 400 miljonus eiro vērtais projekts tomēr realizēsies.Pēc laikraksta _Dienas Bizness__ _rīcībā esošās neoficiālas informācijas, ERAB 12.janvārī pieņemtais lēmums par 100 milj. eiro piešķiršanu TEC-2 rekonstrukcijai bijis pozitīvs. To _Db _apliecināja arī a/s _Latvenergo _valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, piebilstot, ka tas būtu ļoti liels brīnums, ja ERAB iepriekš apsolītos 100 miljonus eiro TEC-2 400 megavatu jaunā dabasgāzes bloka celtniecībai tomēr nepiešķirtu.

Jau rakstīts, ka vairākas ar šķeldas biznesu saistītas asociācijas, kā arī vides un zaļo ideju paudēji bija gatavi pēdējā brīdī šo finansējuma piešķiršanu apturēt, rakstot vēstules ERAB un prasot finansējuma piešķiršanu vismaz atlikt, lai objektīvi izvērtētu, vai konkrētajā gadījumā Latvijā piemērotāka nebūtu biomasas stacijas būvniecība.

Vēstules arī uz ERAB esot nosūtītas, kā arī ERAB esot pieprasījis no Latvenergo šajā sakarā komentāru, tomēr galu galā bankas lēmums palicis nemainīgs— 100 milj. eiro aizdevums Latvenergo tiks piešķirts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses