Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

"Foran Real Estate", ieguldot 0,5 miljonus latu, sāks ar siena eksportu uz Skandināviju

Viens no lielākajiem mežu īpašniekiem Latvijā "Foran Real Estate", ieguldot 0,5 miljonus latu, nodarbosies ar siena eksportu uz Skandināviju, otrdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

«Šobrīd uzņēmuma rīcībā ir nedaudz vairāk par 700 ha auksaimniecībā izmantojamās zemes, kurās šogad tiks iesēti daudzgadīgi zālāji, lai 2008.gadā jau varētu pļaut zāli, no kā iegūt sienu,» laikrakstam stāstījis "Foran Real Estate" līdzīpašnieks un valdes loceklis Gundars Skudriņš.

Viņš norādījis, ka pašreizējie līgumi par siena piegādi Skandināvijas klientiem paredz 2008.gadā piegādāt ap 4000 tonnām siena. Perspektīvā šo apjomu ir paredzēts palielināt vēl vismaz 2-3 reizes.

«Eiropā un arī Skandināvijā arvien populārāks hobijs kļūst zirgi, kuriem arī vajadzīga barība, tostarp siens,» potenciālo pircēju loku skaidrojis Skudriņš, piebilstot gan, ka ar klientu apzināšanu nodarbojas uzņēmuma līdzīpašnieks - Skandināvijas koncerns "Foran".

Siena ražošana tiks izvērsta kompānijai piederošajās lauksaimniecības zemēs Vidzemē un Latgalē, taču pagaidām netiks īstenota Kurzemē, kur šīs zemes ir ļoti sadrumstalotas, vēstī DB.

Pēc "Lursoft" informācijas, "Foran Real Estate" lielākais īpašnieks ir Norvēģijas "Storebrand Livsforsikring", bet Skudriņam pieder 8% kapitāldaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses