Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ford automašīnas varēs iegādāties ar gāzes iekārtām

Ford oficiālais pārstāvis Baltic Motors uzsācis vairāku Ford modeļu tirdzniecību ar sertificētām autogāzes iekārtām.

Uzņēmums ir pirmais auto tirgotājs Latvijā, kurš piedāvā jaunas automašīnas, kas aprīkotas ar sašķidrinātās jeb LPG gāzes barošanas iekārtām Latvijā, saglabājot automašīnu garantijas laiku.

Lai gan gāzes patēriņš ir par aptuveni 10% lielāks nekā benzīna patēriņš, autogāze ir ievērojami lētāka. Turklāt dzinēja jaudas samazinājums ir nebūtisks. Piemēram, 1,6 litru Duratec dzinējam tie ir aptuveni 4 zirgspēki, tātad no 105 uz 101 zirgspēkiem.

Gāzes balons jaunajiem auto tiek uzstādīts rezerves riteņa vietā, savukārt, uzpildes vārsts - pie degvielas tvertnes vāciņa. Tādējādi no ārpuses nekas neliecina, ka automašīnai ir gāzes barošana. Jaunākās paaudzes gāzes iekārtas veidotas un uzstādītas tā, lai ne salonā, ne arī pie automašīnas nebūtu jūtama gāzes smaka.

Ja gaisa temperatūra ir zemāka par +5° C, motors sākotnēji tiek uzsildīts ar benzīnu, un automašīnā ievietotais termostats automātiski pārslēdz benzīna sistēmu uz gāzes sistēmu, kad dzinēja siltums sasniedz +35° C. Ja gāze beigsies, vadītāju par to informēs gāzes iekārtas signāllampiņa. Ja braucot ar auto gāzi, tā beidzas, sistēma automātiski pārslēdzas uz benzīna patēriņa režīmu un izmanto automobiļa bākā iepildīto benzīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses