Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

"General Motors" un "Chrysler" no valsts nepieciešami vēl teju 22 miljardi dolāru

Autoražotāji General Motors Corp (GM) un Chrysler LLC prasa valdībai aizdot vēl teju 22 miljardus dolāru, vēsta Reuters. Kompānijas arī paziņojušas, ka tās ir panākušas sākotnējās vienošanās ar auto industrijas arodbiedrību, lai varētu samazināt darbaspēka izmaksas.Abi autoražotāji, kas līdz šim jau saņēmuši no valsts aizdevumu 17,4 miljardu dolāru apmērā, atklājuši detalizētākus plānus par darbinieku skaita samazināšanu un ražotņu darbības samazināšanu, kas ir daļa no prasītajiem restrukturizācijas plāniem.

Prezidenta komanda turpmākajās dienās izvērtēšot autoražotāju ziņojumus. GM nepieciešami papildu 16,6 miljardi dolāru – bez valdības atbalsta uzņēmumam martā pietrūkšot līdzekļu. Tāpat uzņēmums cer, ka tam būs iespēja aizņemties līdz sešiem miljardiem dolāru no ārvalstu valdībām, bet vēl nepilnus astoņus miljardus dolāru – no ASV Enerģētikas departamenta. Savukārt _Chrysler _papildus līdzšinējiem četriem miljardiem dolāru vēl nepieciešami pieci miljardi dolāru.

Kā norāda Reuters, kompāniju nonākšana bankrotā nozīmētu desmitiem tūkstošu darbavietu zaudēšanu, savukārt uzņēmumu glābšanas cena pieaugusi jau līdz 39 miljardiem dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses