Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Grindeks" pirmajā ceturksnī strādājis ar peļņu 1,2 miljonu latu apmērā

Farmācijas koncerns Grindeks šā gada pirmajā ceturksnī strādājis ar tīro peļņu 1,2 miljonu latu apmērā, kas salīdzinājumā ar 2008.gada pirmā ceturkšņa rādītāju ir par 64,7% mazāk, liecina _NASDAQ OMX Riga _sniegtā informācija. Koncerna apgrozījums gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 14,1 miljonu latu, kas ir par 2,9 miljoniem latu mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

_Grindeks _valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda, ka pieauguma tempu samazinājums ceturkšņa skatījumā ir iluzors un neatspoguļo kopējo situāciju. Viņš piebilst, ka, par spīti mainīgajai situācijai pasaules tirgū, uzņēmums strādā ar peļņu, turpina diversificēt koncerna darbību, paplašina tirgus pārklājumu un investē līdzekļus nākotnes attīstībā. Galvenajos gatavo zāļu eksporta tirgos - Krievijā un pārējās NVS valstīs - kopējais pārdošanas apjoms bija 11,5 miljoni latu. 2009.gada pirmā ceturkšņa gatavo zāļu pārdošanas apjoms NVS valstīs, izņemot Krieviju, par 6,2% pārsniedza pagājušā gada attiecīgā perioda rezultātu. Uzņēmums atgādina, ka 2008.gada sākumā _Farmstandart _kļuva par ekskluzīvo  _Grindeks _oriģinālprodukta _Mildronāts _izplatītāju Krievijā un pirmajā ceturksnī veidoja noliktavu rezerves, lai nodrošinātu izplatīšanas tīklu sākotnējo pieprasījumu. Ar to izskaidrojams lielais apgrozījuma pieaugums iepriekšējā gada atbilstošajā periodā. Zināmu ietekmi uz gatavo zāļu pārdošanas apjomu pieauguma tempu samazinājumu šā gada pirmajā ceturksnī ir atstājis arī Krievijas un vairāku citu NVS valstu nacionālo valūtu vērtības samazinājums pret latu, kura vērtība pret eiro no piesaistes brīža ir fiksēta un saglabā stabilitāti, atzīst _Grindeks_.

Savukārt pozitīvi Grindeks pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1,1 miljonu latu.

J.Romanovskis uz nākotni raugoties optimistiski. Vinš norāda, ka biznesa pieaugums būs atkarīgs ne tikai no ārējiem apstākļiem, bet arī pašu spējas pilnvērtīgi izmantot priekšrocības un savlaicīgi reaģēt uz tirgus situāciju.

Grindeks galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu (AFV) pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses