Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

IZI optisko internetu piedāvā jau 65 000 mājsaimniecību

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs IZZI 2011. gadā, ieguldot vairāk nekā 3 miljonus eiro, izbūvējis jaunu optisko tīklu vairāk nekā 65 000 mājsaimniecību.

Šobrīd tīksl pieejams 56 000 mājsaimniecību Rīgā, 8 000 mājsaimniecību Rēzeknē, kā arī vairāk nekā 1 000 mājsaimniecību Ādažos.

"Tas ir tikai modernizācijas projekta sākums. Optiskā tīkla būvniecības darbi turpināsies vēl visu 2012. gadu, un kopumā ātrgaitas optisko internetu, digitālo televīziju un telefonijas pakalpojumus plānojam piedāvāt 170 000 mājsaimniecību,” uzsver IZZI valdes locekle Sandra Kraujiņa, norādot, ka 2011. gada sākumā IZZI investori pieņēma stratēģiski nozīmīgu lēmumu, ieguldīt 10 miljonus eiro, izbūvēt modernāko optisko tīklu Rīgā. „Ņemot vērā pieprasījumu pēc telekomunikācijas pakalpojumiem jaunā tīkla zonās Rīgā, līdzvērtīgs projekts pērn realizēts arī Rēzeknē un Ādažos.”

Viens no interneta attīstības un straujās izplatības stūrakmeņiem ir e-komercijas un e-pakalpojumu attīstība. Pēdējā desmitgadē jau vērojams milzīgs lēciens pakalpojumu elektronizācijā, bet, attīstoties tehnoloģijām, sagaidāms, ka e-komercijas un e-vides izaugsme kopumā noritēs daudz straujāk. Galvenā problēma – kvalitatīvas un mūsdienīgas interneta tehnoloģiju infrastruktūras trūkums Latvijā. „Šī iemesla dēļ pērn uzsākām jauna optiskā tīkla izbūvi. Vienlaikus visa nozare ar lielām cerībām raugās arī uz valsts atbalsta programmu Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīkls lauku teritorijām, ko realizēs LVRTC un kas paredz platjoslas interneta tīkla izbūvi arī attālākos valsts reģionos,” skaidro S. Kraujiņa.

„Tā kā īstenosim valsts atbalsta programmu platjoslas tīkla infrastruktūras izveidei, kam Eiropas Komisija piešķīrusi 71,5 miljonus latu, tad esam uzsākuši izvērtēt tirgū esošos optiskos tīklus,” norāda J.Bokta.

Pēc valsts atbalsta programmas Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīkls lauku teritorijām īstenošanas privātajiem komersantiem būs pieejams optiskā tīkla pieslēgums ātrgaitas interneta ierīkošanai. Tas būs iespējams no aptuveni 500 pieslēguma punktiem dažādās Latvijas vietās, kur iepriekš tas nebija iespējams. Tādējādi tiks veicināta kvalitatīva interneta ar ātrumu no 30 līdz 100 un vairāk megabitiem sekundē pieejamība arī ciematos un nomalēs, kā arī mazināta digitālā plaisa starp pilsētām un lauku teritorijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses