Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jauna „Izoterms” rūpnīca sāk darbu

Maijā Ventspilī  darbu uzsāks jauna metālkonstrukciju ražotne, kuras izveidošanā pazīstamais Latvijas uzņēmums „Izoterms”  kopumā investēs 3 miljonus latu. Ar modernākajām tehnoloģijām un iekārtām apgādātajā rūpnīcā Ventspils brīvostas Speciālajā Ekonomiskajā zonā  (SEZ)   taps metāla būvkonstrukcijas gan eksportam, gan vietējiem pasūtītājiem. Komentējot iemeslus, kāpēc „Izoterms”  kļūst par neparastu izņēmumu pašreizējā vispārējās ražotāju skepses un piesardzības gaisotnē, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Kļimovs uzsver:

- Tik stabili augoša kompānija kā mūsējā Latvijas rūpniecības nākotnes perspektīvas vērtē optimistiski, turklāt mums ir nozīmīgi plāni darbības paplašināšanai ārējos tirgos.

Jaunajā rūpnīcā Ventspilī pirmajā kārtā ražošana tiks uzsākta 2000 kvadrātmetros, bet turpmāk to plānots palielināt vēl par 9000 kvadrātmetriem. Sākotnēji radītas 25 jaunas darba vietas, bet vēlāk strādājošo skaitu paredzēts palielināt līdz 60 – 70 darbiniekiem.

Ka „Izoterma” nesatricināmajam optimismam acīmredzot ir visai drošs pamats, liecina vispirms jau pārliecinoši biznesa sekmju rādītāji – pērn vien uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 40  procentiem, sasniedzot 17,4 miljonus latu. Peļņa palielinājusies vēl būtiskāk - veselas 3,8 reizes un cieši pietuvojusies 2 miljonu latu atzīmei. Tajā pat laikā strādājošo skaitu nācies palielināt tikai par 5,3 procentiem un tagad „Izoterms”  pavisam nodarbina 252 strādājošos.

Uzņēmuma vadītājs un vienlaikus lielākais īpašnieks V.Kļimovs atzīst, ka tik labus rezultātus izdevies panākt, pateicoties iepriekšējos gados izveidotajai jaudīgajai ražošanas bāzei  un bagātajai pieredzei, kas uzkrāta jau kopš 1991.gada. Šajā laikā gadu no gada kāpis gan apgrozījums, gan peļņa, gan darbības intensitāte ārvalstīs – pašlaik „Izoterms”  eksportē savu produkciju uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Zviedriju, Dāniju utt.  Pavisam aizrobežu partneriem  tiek piegādāti vairāk nekā 20 procenti no saražotā – lielākoties siltumizolētie cauruļvadi,ko izmanoto siltā ūdens piegādes sistēmās lielpilsētās. Interesanti, ka Rīgā, tostarp centrā pēdējos gados būtībā visos pašvaldības siltumtīklu rekonstrukcijas projektos zemē guldītas tieši „Izoterms”  ražotās caurules. Jo, pateicoties augstajai kvalitātei un nevainojamajai reputācijai saistību izpildē „Izoterms”  jau dažus gadus pēc kārtas uzvarējis Rīgas pašvaldības uzņēmuma „Rīgas Siltums” izsludinātajos konkursos par izolēto cauruļu piegādēm  siltumtrašu atjaunošanai.  Starp citu, jau kopš 2001.gada visi „Izoterms”  tehniskie procesi atbilst starptautiskajam ISO 9001:2000 kvalitātes vadības sertifikātam,bet, ja visus šos  cauruļvadus sarindotu vienā līnijā, tad „Izoterms”   veikums stieptos vairāk nekā 900 kilometru garumā jeb pāri visai Latvijai no Baltijas jūras piekrastes līdz pat Zilupei un atpakaļ...

Visas caurules top modernajā ražotnē Rīgas rajona Vangažos, kur „Izoterms”   izpleties veselu 25 000 kvadrātmetru platībā. Tur vienkopus ar ražotni iekārtota arī iespaidīga noliktava, jo viens no svarīgiem šā uzņēmuma darbības virzieniem ir arī melno metālvelvējumu tirdzniecība, kurā „Izoterms”  iekarojis līderpozīcijas Latvijas tirgū.  Savukārt „Izoterms”  ražotās metalkonstrukcijas izmantotas arī tādu populāru objektu kā „Domina”, „Alfa”, „Sky”, „Depo” un „Maximas” tirdzniecības centru, izklaides centra „Go Planet”, „Lukoil” degvielas produktu termināla utml. būvēs.

- Protams, ka mums ir pavisam dibināti iemesli lepoties ar sasniegto, taču vēl svarīgāk, ka tas sniedz paļāvību, plānojot nākotnes perspektīvas, - apgalvo V.Kļimovs un turpina: - Acīmredzot mūsu sekmīgais darbs pamudināja nopietnus Krievijas uzņēmējus izteikt priekšlikumus izveidot kopā ar mums Latvijā vēl vienu jaunu ražotni, ieguldot tajā aptuveni 50 miljonus eiro. Ja šis projekts tiks realizēts tikpat raiti kā līdzšinējie, tas nozīmēs būtisku soli mūsu valsts rūpniecības attīstībā.

Tikmēr pats „Izoterms”  grasās atvērt jaunu cauruļu ražotni Krievijā, Pleskavas apgabalā, kur pašlaik notiek pārrunas ar vietējām pašvaldībām par piemērotāko vietu rūpnīcas un loģistikas centra būvei, kur pieejama gan vajadzīgā infrastruktūra, gan kvalificēti darbinieki. Tā nodarbinātu ap 100 strādājošo.  Jaunai ražotnei Krievijā, Pleskavas apgabalā vajadzīgi vismaz 10 000 kvadrātmetru.

Arī Lietuvā „Izoterms”  iecerējis atvert loģistikas centru Viļņā.  Pašlaik risinās pārrunas ar iespējamajiem darījuma partneriem.

Savukārt runājot par  jaunās rūpnīcas Ventspilī, Rūpniecības ielā 39, perspektīvām V.Kļimovs pauž pārliecību, ka „mūsu valsts ekonomikas sarežģīto stāvokli uzskatu par īslaicīgu, cikliskuma noteiktu problēmu, kas neietekmēs „Izoterma”   tālejošos attīstības projektus. Tāpēc, lai gūtu sekmes ilgtermiņā, pamatu izaugsmei grasāmies ielikt jau šodien”.

Gads    Apgrozījums    Peļņa    Strādājošo skaits

2008 (janvāris - aprīlis)

Plānots 2008    4 133 501

20 000 000    373 597

2 000 000    252

290

2007    17 356 959    1 895 188    226

2006    12 404 841    494 586    217

2005    10 280 501    259 910    187

2004    8 174 776    512 876    179

2003    6 377 727    250 913    143




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses