Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Jaunalko" apgrozījums pērn audzis par 15%

Alkoholisko dzērienu ražotāja SIA Jaunalko finanšu apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 12 miljonus latu, kas ir par 15% vairāk nekā 2007.gadā, otrdien paziņoja uzņēmums, piebilstot, ka nelielu negatīvu iespaidu ir atstājuši pērnā gada pēdējie mēneši, kad valsti, tās iedzīvotājus un tirgotājus nopietni skāra ekonomiskā krīze.

Tomēr kopumā pagājušais gads bijis viens no veiksmīgākajiem uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

Provizoriskie darbības rezultāti liecina, ka, salīdzinot ar 2007.gadu, uzņēmuma ražotās produkcijas eksporta apjoms palielinājies par 75%, veidojot 25% no kopējā pārdošanas apjoma.

2008.gada ražošanas un eksporta kāpums tiek skaidrots ar Arsenič degvīnu produkcijas paplašināšanos - paralēli klasiskajam degvīnam uzņēmums pēdējos gados radījis Arsenič Dzērveņu, Arsenič Brūkleņu, Arsenič Smiltsērkšķu un Arsenič Upeņu. Kā secina uzņēmuma pārstāvis Klāvs Radziņš, stratēģiski pareizs bijis arī uzņēmuma vadības lēmums par ražošanas akcenta likšanu uz vidējā un dārgā segmenta dzērienu radīšanu.

Nodokļos pērn Jaunalko samaksāja 8 549 033 latus, tai skaitā 6 710 832 latu veidoja akcīzes nodoklis, 1 493 650 lati bija pievienotās vērtības nodoklis, bet 98 993 - iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Savukārt pēdējo piecu gadu laikā Jaunalko nodokļos samaksājis 26 900 000 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses