Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ķekava prasa administratora atkāpšanos

AS Putnu fabrika Ķekava maksātnespējas administrators Olafs Švanks, iespējams, veic darbības, kas vērstas uz uzņēmuma maksātnespējas iniciēšanu un uzņēmuma mākslīgu pārņemšanu, raksta Db.lv.

Par to liecina kompānijas izplatītā informācija. Uzņēmums par situācijas nopietnību norāda gan pašam maksātnespējas administratoram, gan LR Rīgas rajona tiesai.

Putnu fabrika Ķekava, pamatojoties uz pēdējā laika notikumiem un publiskajā telpā izskanējušajām ziņām, vērš uzmanību uz absurdo situāciju, kas izveidojusies - sertificētā maksātnespējas administratora uzvedību, attieksmi un rīcību kopumā. Administrators sācis pieprasīt konfidenciālu informāciju, kas ir ārpus tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ietvariem un administratora likumiskajām pilnvarām.

Tāpat uzņēmums norāda arī uz atklāta interešu konflikta esamību.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Maksātnespējas likuma noteikumus, sertificēto maksātnespējas procesa administratoru Ētikas kodeksa noteikumus, redzams, ka ieceltais maksātnespējas administrators nav tiesīgs pildīt savus pienākumus Putnu fabrika Ķekava TAP, jo atrodas interešu konfliktā attiecībā pret uzņēmumu un tā nodrošināto kreditoru,  iespējams, ir pat personiski ieinteresēts uzņēmuma maksātnespējas veicināšanā un pārņemšanā, kā rezultātā ir apšaubāma administratora objektivitāte un patiesie nolūki.

Ķekava ir pieprasījusi maksātnespējas administratoram Olafam Švankam sniegt skaidrojumu līdz 2012.gada 20.aprīlim par veiktajām darbībām, to likumisko pamatojumu un rīcības atbilstību uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa interesēm.

Uzņēmums arī vērsies LR Rīgas rajona tiesā ar lūgumu atcelt tiesiskās aizsardzības procesa administratoru Olafu Švanku, kā arī noteikt termiņu jauna administratora amata kandidāta ieteikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses