Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kosmētikas ražotāja "Dzintars" apgrozījums pusgadā samazinājies par 27%

Latvijas lielākais kosmētikas un parfimērijas izstrādājumu ražotājs "Dzintars" šogad sešos mēnešos strādāja ar 3,133 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 26,6% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā, pastāstīja uzņēmuma finanšu direktore Tamāra Mura.

Pēc viņas sacītā, finanšu rezultāti šogad pasliktinājušies saistībā ar izmaiņām Krievijas tirgū.

"Cīņai pret nelegālo surogātalkoholu vērstās Krievijas likumu izmaiņas attiecās arī uz "Dzintaru", kā arī noveda līdz bankrotam daudzus uzņēmumus, kas tirgoja parfimēriju un kosmētiku," Mura atzina un piebilda, ka šogad samazinājās tirdzniecības apjoms arī izplatītājam, kas sadarbojas ar "Dzintaru".

Mura norādīja, ka tādēļ "Dzintars" pieņēmis lēmumu mainīt izplatīšanas politiku Krievijā, izveidojot izplatītāju tīklu. "Tādējādi būs iespējams aptvert iepriekš neapgādātus reģionus, kā arī tiks nodrošināta konkurence izplatītāju vidū," viņa teica un piebilda, ka pieaugs arī produkcijas realizācijas apjomi.

"Prognozējam, ka 2008.gada trešajā un ceturtajā ceturksnī tirdzniecības apjoms atjaunosies un uzņēmuma finanšu rādītāji uzlabosies," Mura sacīja.

2007.gada pirmajos sešos mēnešos "Dzintars" strādāja ar 4,268 miljonu latu apgrozījumu. Savukārt kopumā pērn "Dzintara" apgrozījums bija 8,372 miljoni latu, kas ir par 19% mazāk nekā 2006.gadā, bet uzņēmuma peļņa bija 240,5 tūkstoši latu, kas ir vairākas reizes mazāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmums "Dzintars" ir Latvijā lielākais kosmētikas ražotājs, kas ražo apmēram 350 dažādu veidu kosmētikas produktus. "Dzintaram" ir 43 veikali Latvijā un vairāk nekā 60 veikalu ārvalstīs. Uzņēmuma lielākie akcionāri ir tā darbinieki, kā arī Šveices kompānija IKI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses