Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Latvijā pētīs iespējas attīstīt militāro rūpniecību

Ekonomikas ministrija (EM) un Aizsardzības ministrija (AM) Latvijā pētīs iespējas attīstīt militāro rūpniecību, piektdien Tautsaimniecības padomes sēdē informēja EM Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktore Astrīda Burka.

Viņa teica, ka EM un AM valsts sekretāri parakstījuši nodomu protokolu par ideju, ka tiks veikts pētījums par militārās rūpniecības attīstības iespējām Latvijā. Pētījumā tiks aplūkotas gan zinātnes, gan rūpnieciskās iespējas nozares attīstībai.

Pētījumus varētu aizsākties šā gada nogalē, un tā rezultāti varētu būt zināmi nākamā gada beigās, sacīja Burka.

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš Tautsaimniecības padomes sēdē atzina, ka šīs nozares attīstībai Latvijā ir perspektīvas. AM ir jādod informācija Latvijas ražotājiem, kas tai nepieciešams, un varētu sākt jau ražot, klāstīja Rantiņš.

Latvijas Tehniskās universitātes pārstāvis Tautsaimniecības padomes sēdē norādīja, ka AM ik gadu tērē milzīgus līdzekļus militārās tehnikas un citu vajadzīgo preču iepirkšanai no ārvalstu ražotājiem, lai gan to pašu būtu spējīgi nodrošināt arī pašmāju ražotāji.

Tautsaimniecības padome ir ekonomikas ministra izveidota konsultatīva institūcija, kas piedalās ar uzņēmējdarbības politiku saistīto jautājumu risināšanā. Tās darbības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses