Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Latvijas Finieris": kokapstrādes produkcijas realizācija Latvijā šogad varētu pieaugt par 30%

Kokapstrādes produkcijas realizācija Latvijas tirgū šogad varētu pieaugt par trešdaļu jeb 300 miljoniem eiro un sasniegt 900 miljonus eiro (630 miljonus latu), ceturtdien laikrakstā "Bizness & Baltija" publicētā intervijā prognozē Latvijā lielākā kokapstrādes uzņēmuma "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Juris Biķis.

Savukārt Latvijas kokapstrādes produkcijas eksporta pieaugums 2007.gadā varētu būt par 200 miljoniem eiro - līdz 1,4 miljardiem eiro, viņš lēsis.

"Vietējā tirgus straujais pieaugums ir galvenokārt saistīts ar celtniecības bumu, kas diez vai vēl ilgi turpināsies: vēl pāris gadi un aktivitāte jaunā nekustamā īpašuma tirgū ja ne samazināsies, tad vismaz stabilizēsies," atzinis Biķis.

Viņš uzskata, ka kokapstrādes produkcijas eksports turpretim turpinās augt. "Visticamāk, straujāk, nekā patlaban, jo pēdējos dažos gados mūsu uzņēmumiem bija jāpaspēj apmierināt vietējais pieprasījums," sacījis Biķis, paužot viedokli, ka Latvijas kokapstrādes produkcjai ir augsts eksporta potenciāls.

Pēc Biķa sniegtās informācijas, 2006.gadā Latvijas tirgū kokapstrādes produkcija realizēta par 600 miljoniem eiro, bet eksportēta - par 1,2 miljardiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses