Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas uzņēmējiem piederoša kompānija iegūst kontroli "Laimā", "Staburadzē" un citos uzņēmumos

Latvijas uzņēmējiem piederošā a/s Nordic Partners ir iegādājusies 51% daļu starptautiskajā _Nordic Partners Limited _holdingā, kļūstot par vairāku pazīstamu uzņēmumu lielāko akcionāru. To vidū ir Laima, Staburadze, Gutta u.c. informē uzņēmuma pārstāvji.

Ar šo darījumu Nordic Partners kļuvusi par a/s Laima, a/s Staburadze, a/s Gutta, SIA Staburadzes konditoreja, mazumtirdzniecības veikalu tīkla SIA Saldumu tirdzniecība, uzņēmuma Lider Artur Polijā, Margiris Lietuvā, kā arī loģistikas pakalpojumu sniedzēja SIA NP Logistics un industriālo parku – SIA NP Jelgavas biznesa parks, SIA Nordic Industrial Park, SIA Nordic Technology Park un SIA NP Business Centre u.c. saistīto uzņēmumu lielāko akcionāru.

Darījums gan vēl jāapstiprina Konkurences padomei.

A/s Nordic Partners un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols. Viņa vērtējumā jaunās izmaiņas Nordic Partners akcionāru sastāvā ir nākamais solis holdinga uzņēmumu attīstībā un stiprināšanā.

Līdz ar akcionāru maiņu netiek plānotas izmaiņas Latvijas uzņēmumu vadībā, valdēs un padomēs.

Vienlaikus ar akcionāru maiņu notikušas strukturālas izmaiņas arī visā Nordic Partners grupā, kuras pamatbiznesa virzieni sadalīti trīs meitas uzņēmumos – Nordic Partners Food Limited, Nordic Partners Properties Limited un Nordic Partners Land Limited.   

Nordic Partners Food Limited iekļautas Latvijas, Lietuvas un Polijas uzņēmējsabiedrības – Gutta, Staburadze, Staburadzes konditoreja, Laima, Lider Artur, Margiris, kā arī citi saistītie holdinga uzņēmumi, kas nodarbojas ar pārtikas preču ražošanu, tirdzniecību, mārketingu un loģistiku. Nordic Partners Food iekļauto kompāniju apgrozījums 2009.gadā bija aptuveni 84 miljoni eiro.  

Nordic Partners Properties Limited veido NP Jelgavas biznesa parks, Nordic Industrial Park, Nordic Technology Park, NP Business Centre, NP Properties Poland, NP Properties un citas ar nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu un apsaimniekošanu saistītās uzņēmējsabiedrības. Nordic Partners Properties apgrozījums pērn bijis 10,7 miljoni eiro.

Savukārt Nordic Partners Land Limited turpmāk pārvaldīs holdinga nekustamos īpašumus, kuri vēl ir attīstības stadijā. Šajā meitas uzņēmumā ietilpst SIA NP Salaspils Biznesa parks, SIA NP Industrial Village, SIA Ķīšezera nami, SIA NP Valdlauču biznesa centrs, SIA NP Biznesa parks, SIA NP Rēzeknes biznesa parks, SIA NP Daugavpils biznesa parks, SIA Saida, SIA Duntes nami Invest un SIA NP Duntes biznesa parks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses