Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Latvijas Valsts meži": šogad peļņas kritums var sasniegt piecas reizes

Šogad, pie 60% zemākām koksnes cenām, a/s Latvijas Valsts meži (LVM) saimnieciskās darbības rezultāts ne tuvu nebūs tāds kā 2007. vai 2008.gadā. Apgrozījuma kritums var sasniegt 45%, bet peļņas – līdz piecām reizēm, šādu viedokli trešdien intervijā Latvijas Televīzijai pauda LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

2007.gadā uzņēmuma peļņa sasniegusi 92 miljonus latu, bet apgrozījums sasniedza 162 miljonus latu.Viņš skaidroja, ka meža nozares pārstāvjiem bija vairāki ļoti veiksmīgi gadi ārējos tirgos, un šī nozare ir pilnībā atkarīga no šiem tirgiem - 80% meža nozares produkcijas aiziet uz ES, ASV, Āziju un citiem tirgiem.Pa šiem veiksmīgajiem gadiem Latvijas meža nozare konkurentu vidū pat ieguvusi koka tīģera nosaukumu, taču viss strauji sagāzies 2008.gada laikā. Pieprasījums esot, bet maksāt to cenu, ko maksāja 2007. un 2008.gadā, neviens negribot.Pēc R.Strīpnieka teiktā, koksnes produktu cenas pērn pret iepriekšējo gadu iekšējā tirgū kritušas līdz 60% apmērā.Komentējot kritiku par nepietiekamajiem LVM maksājumiem valsts budžetā, viņš teica: ir pārmetumi, ka budžetā ieskaitītā peļņa ir par mazu, bet, ja paskatās vēsturē, tad šis uzņēmums bijis lielākais dividenžu maksātājs no visiem valsts uzņēmumiem. "Šeit varbūt ir jautājums par to, cik tad ir gana?"

64 miljoni latu, kas palikuši ļoti veiksmīgajā 2007.gadā, neesot izmantoti paša uzņēmuma vajadzībām, tie ieguldīti valsts mežos un mežu ceļos, klāstīja LVM vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses