Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Lauma Fabrics" pirmajā gada pusē prognozē 30% pārdošanas kritumu

Lai gan vispārējā ekonomiskā situācija ir kritiska, tekstilmateriālu ražošanas uzņēmums SIA Lauma Fabrics arī patlaban turpina aktīvi darboties un optimistiski vērtē uzņēmuma attīstību nākotnē, norādīja uzņēmuma ģenerāldirektors Andris Sedmalis. Viņš uzskata, ka ražošana kā tāda neizzūd, tā tikai turpina darbību mazākos apjomos. Īpaši tas attiecināms uz šā gada pirmo pusgadu, kad uzņēmums prognozē vismaz 30% pārdošanas apjomu kritumu.

Savukārt gada otrajā pusē Lauma Fabrics cer to kompensēt. Tiesa, pašreiz izskatās, ka sasniegt aizgājušā gada apgrozījumu būs sarežģīti, atzīst A.Sedmalis.

Tirgus stabilizēšanai tiekot veikti dažādi pasākumi.

Lauma Fabrics Pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Edijs Egliņš uzskata, ka veiksmīgi īstenojas ideja par Liepājā darbojošos ar tekstila nozari saistīto uzņēmumu ciešākas sadarbības veidošanu. Lauma Fabrics kopā ar saviem klientiem - veļas ražotājiem Latvijā - ir pieņēmuši lēmumu dibināt Latvijas veļas ražotāju biedrību. Biedrība tiks reģistrēta jau tuvākajā nākotnē un nodarbosies ar Latvijas veļas ražotāju tēla celšanu pasaulē, jaunu tirgu apgūšanu, piesaistot ES līdzfinansējumu ārvalstu izstādēm, bukletiem, apmācībām un jaunu tehnoloģiju iegādei.

A.Sedmalis piebilst, ka sarūk arī investīciju apjomi, jo lielākā daļa pircēju kļuvuši daudz piesardzīgāki un nesteidzas veikt pasūtījumus. Tomēr uzņēmuma vadība meklē alternatīvas un risinājumus krīzes pārvarēšanai. "Skatot situāciju kopumā, jāatzīst, ka tekstila nozares tirgus izaugsme ir samazinājusies un situācija dažādu valstu tirgos ir ļoti svārstīga. Mums jābūt gataviem dažādiem ekonomiskās situācijas attīstības pavērsieniem. Savukārt uzņēmumā nepieciešams rūpīgi izvērtēt gan ražošanas, gan cilvēkresursu efektivitāti," saka A.Sedmalis.

Lauma Fabrics ir a/s Lauma meitasuzņēmums, kas dibināts 2005.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses