Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Liepājā sāk darbu starptautiskās rūpniecības grupas "Trelleborg" ražotne

Liepājā izmēģinājuma režīmā darbību sākusi starptautiskās rūpniecības grupas uzņēmuma "Trelleborg" ražotne.

Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls pavēstīja, ka saistībā ar uzņēmuma strauju attīstību un jaunās ražotnes Liepājā darbības sākšanu "Trelleborg" meklē darbiniekus. Patlaban uzņēmumā jau strādā 25 cilvēki, taču vēl nepieciešami vismaz septiņi dažādi speciālisti ar augstāko tehnisko izglītību. Uzņēmums līdz šā gada beigām plāno darbā pieņemt vēl 40 cilvēku.

"Trelleborg" ražotne izveidota Liepājas biznesa centra teritorijā Kapsēdes ielā. Pašlaik tur uzstāda metālapstrādes darbagaldus, pieved izejvielas un labiekārto cehu. Sākta arī atsevišķu izstrādājumu ražošana izmēģinājuma režīmā, pavēstīja Štāls.

Ražotnē plānots gatavot pie traktoriem uzkarināmu lauksaimniecības mašīnu rezerves daļas. Ražošanas ceha korpuss aizņem vairāk nekā 11 000 kvadrātmetru lielu platību. Ražotni plānots oficiāli atvērt rudens pusē.

Pagājušā gada vasarā kompānijas "Trelleborg" vadība pieņēma stratēģisku lēmumu pārcelt savu ražotni no Dānijas uz Liepāju. Kompānijai jau ir savas ražotnes Lietuvā un Igaunijā, savukārt Latvijā šī būs pirmā. Liepāja ir izvēlēta tās  ģeogrāfiskā stāvokļa, ostas, dzelzceļa un lidostas iespēju dēļ.

Uzņēmuma vadība atzinīgi novērtējusi arī pilsētas kompetenci metālapstrādē - pie mums ir senas šīs nozares tradīcijas un zinoši un prasmīgi cilvēki, teica Štāls.

"Trelleborg Wheel Systems" ir viens no pasaules līderiem dakšu iekrāvēju, rūpniecības, meža un lauksaimniecības mašīnu riepu ražošanā un tirdzniecībā. Uzņēmums iekļaujas 1905.gadā Zviedrijā dibinātajā rūpniecības koncernā "Trelleborg", kurā strādā 23 tūkstoši cilvēku 40 pasaules valstīs. "Trelleborg" apgrozījums sasniedz aptuveni 27 miljardus Zviedrijas kronu (2 miljardus latu) gadā.

Liepājas Biznesa centra teritorijā Kapsēdes ielā patlaban ir atvērtas 16 ārvalstu uzņēmumu ražotnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses