Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

LVM: Latvijā būtiskas koksnes cenu izmaiņas vairs nav gaidāmas

Latvijā koksnes cenas ir sasniegušas tādu līmeni, ka tām tālāk vairs nav kur būtiski augt, taču arī to straujš kritums nav gaidāms, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina valsts mežu apsaimniekotāja "Latvijas valsts meži" valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

"Cenai strauji vairs nav kur augt. Patlaban zemākās kvalitātes finierkluču cena jau ir sasniegusi vairāk nekā 70 latu par vienu kubikmetru, papīrmalkas cena sasniedz 50-60 latu par kubikmetru, un šogad bija vērojami cenu "pīķi", kad par kubikmetru jau deva vairāk nekā 70 latu," viņš stāstīja un piebilda, ka savukārt zāģbaļķi kubikmetrā maksā 60 latu.

"Zinot, kas notiek galaproduktu - būvniecības - tirgos, tostarp krīzes skartajā Amerikā, es neredzu iespēju cenai būtiski pieaug pat šī koksnes deficīta apstākļos," atzina Strīpnieks. "Tajā pašā laikā, par lielu nožēlu droši vien daudziem pircējiem, es neredzu arī iespēju, ka cenas strauji varētu kristies. Ir vairāki faktori, kas nav īstermiņa un kuri to neļaus darīt. Koksnes cena, visticamāk, nostabilizēsies tajā līmenī, kāds tas ir pašreiz."

Viņš minēja, ka pašlaik Latvijas kokrūpniecība izjūt izejvielas trūkumu un tas ir bijis pamatā straujam koksnes cenu kāpumam pēdējā laikā. Izejvielu trūkums ir skaidrojams ar vairākiem faktoriem - nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kā arī ar Krievijas lēmumu noteikt izvedmuitas apaļkoksnei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses