Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Maxima Latvija" atlikusi plānus sākt lētāka piena importu no Lietuvas

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" atlicis ieceri sākt lētāka piena importu no Lietuvas, jo Latvijas piena cenas veikalos sākušas kristies, aģentūrai BNS pastāstīja mazumtirgotāja preses sekretārs Ivars Andiņš.

Viņš teica, ka "Maxima Latvija" iespēju ievest Lietuvas svaigo pienu apsvēra, jo Lietuvas piens ir par 20-25% lētāks nekā Latvijā ražotais, taču patlaban Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi kopējās ekonomiskās situācijas dēļ ir spiesti cenas pazemināt.

Andiņš teica, ka tirgus situācija diezgan strauji mainījusies un tagad liela daļa piena pārstrādes uzņēmumu seko "Maxima" aicinājumam piena cenas samazināt, kā arī joprojām tiek rīkotas arī dažādas cenu akcijas.

"Tāpēc doma importēt produkciju no Lietuvas vairs nav aktuāla," Andiņš piebilda.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem patlaban vislielākās problēmas rada eksporta apmēru samazināšanās, kas saistīts ar ekonomiskajām norisēm ārvalstu tirgos, turklāt arvien vairāk saasinās konkurence vietējā tirgū. Līdz ar to daļa pārstrādātāju ir spiesti samazināt piena iepirkuma apmērus, kā arī piena iepirkuma cenu. Piena ražotāji jau pieprasījuši piena nozarē izsludināt krīzes situāciju.

Savukārt veikali sākuši izjust pirktspējas samazināšanos, kā arī to, ka pircēji arvien vairāk izvērtē cenas pamatotību un nereti izvēlas lētākas preces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses