Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mikrotīkla peļņa pērn sasniegusi 14,44 miljonus latu

Bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājs SIA Mikrotīkls pagājušajā gadā strādājis ar 14,44 miljonu latu peļņu, kas ir par 23,7% vairāk nekā 2010.gadā, kad tā bija 11,67 miljoni latu, liecina SIA Firmas.lv informācija.

Uzņēmuma apgrozījums bija 43,81 miljons latu, kas ir par 17,9% vairāk nekā 2010.gadā, kad tas bija 37,15 miljoni latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka tā vieta tirgū ir stabila. Darbība galvenokārt vērsta uz jaunu produktu izveidi un eksporta apjoma palielināšanu.

Apgrozījuma pieaugumu Mikrotīkls skaidro ar realizācijas apjoma pieaugumu, savukārt ražošanas izmaksas palielinājās par 22%. Uzņēmuma vadība uzskata, ka tā finansiālais stāvoklis ir stabils, ko apliecina pēdējos trīs gados stabili pieaugošais apgrozījums un stabilie peļņas rādītāji.

Piedāvājot tirgū jaunus produktus, pircēju atsaucība pārsniegusi gaidīto, un šī apstākļa iespaidā tika pārsniegtas esošās sadarbības partneru ražošanas jaudas. Pastāv risks pazaudēt klientus, kas nav gatavi gaidīt, kamēr preces tiek saražotas. Uzņēmuma vadība meklē jaunus sadarbības partnerus savas produkcijas ražošanai, lai nākotnē nerastos produkcijas deficīts.

2012.gadā uzņēmuma vadība paredz tirdzniecības apjomu un pakalpojumu pieaugumu, ko dos jaunu produktu radīšana, kā arī iepriekšējos gados iemantotā klientu uzticība produkcijai.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmumam nav likviditātes problēmu, bet varētu padomāt par racionālāku līdzekļu ieguldīšanu, uzņēmuma stāvoklis finansiāli ir stabils un maksātspēja ir ļoti augsta.

Vidējais darbinieku skaits uzņēmumā pērn bija 82, kadru mainība ir zema.

2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 29,34 miljoni latu, bet peļņa - 8,81 miljons latu.

Mikrotīkls ar starptautisko zīmolu MikroTik dibināts 1995.gadā un nodarbojas ar bezvadu interneta risinājumu, tostarp maršrutieru, attīstīšanu. Uzņēmums vienādās daļās pieder Džonam Talijam un Arnim Riekstiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses