Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nākamnedēļ safasēs pēdējo Jelgavas cukurfabrikā saražoto cukuru

Nākošnedēļ Lietuvā Ķedaiņu cukurfabrikā tiks safasēts pēdējais Jelgavas cukurfabrikā saražotais cukurs, piektdien vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA). Pēc tirgotāju aplēsēm, saglabājoties esošajam pieprasījumam, Latvijas cukuru varēs iegādāties vēl aptuveni trīs līdz piecus mēnešus.

Liepājas cukurfabrikā ražotais un fasētais cukurs noliktavās beidzies jau pagājušā gada septembrī, savukārt cukura paciņas, kuras rotā zīmols Jelgavas cukurs un zīme Zaļā karotīte, pagaidām ir pārdošanā. Uz cukura paciņas vēstīts, ka šo cukuru pārdod SIA Danisco Sugar, bet tas fasēts Lietuvā, Danisco Sugar Kedainai rūpnīcā, informē laikraksts.

NRA atgādina, ka, likvidējoties Jelgavas cukurfabrikai, Danisco Sugar, kas kopš šīs nedēļas sākuma darbojas ar nosaukumu Nordic Sugar, nopirka ne tikai preču zīmi Jelgavas cukurs, bet arī tobrīd fabrikā saražoto, bet vēl nesafasēto cukuru. Pēc Nordic Sugar pārdošanas daļas Austrumeiropā vadītāja Henrika Bramsteda aplēsēm, līdz nākamās nedēļas beigām fasēšanas darbi beigsies.

Lai gan Nordik Sugar prognozējis, ka Jelgavas cukuram būtu jāpietiek vēl līdz rudenim, lielo tirdzniecības tīklu pārstāvji lēš, ka tas veikalu plauktos varētu būt atrodams vēl tikai trīs līdz piecus mēnešus.

Kā informē laikraksts, biedrība Mārketinga padome liegs uz Jelgavas cukurfabrikā ražotā cukura, ko fasē Danisco Sugar Lietuvas ražotnē Ķedaiņos, iepakojuma izvietot Zaļo karotīti, jo ir beidzies iepriekšējais līgums par preču zīmes Kvalitatīvs produkts jeb Zaļā karotīte izmantošanu 1500 tonnām cukura, bet jaunu līgumu Mārketinga padome vairs neslēgs, jo produkts vairs neatbilst preču zīmes nosacījumiem.

Tas gan nenozīmējot, ka uzreiz no pārdošanas tiktu izņemtas Jelgavas cukura paciņas ar Zaļās karotītes zīmi. Uzņēmumam trīs mēnešu laikā šis jautājums ir jāatrisina. Kā tas tiek izdarīts, ir paša uzņēmuma ziņā: vai nu jāpārdod visa safasētā produkcija, vai jāpārfasē citā iepakojumā, vai jāaizlīmē Zaļās karotītes zīme.

Kā norāda NRA, pagājušā gada vidū Dānijas pārtikas grupa Danisco panākusi vienošanos par savu cukura rūpnīcu Dānijā, Somijā, Vācijā un Lietuvā pārdošanu Vācijas kompānijai Nordzucker, 2.martā stājās spēkā vienošanās par Danisco Sugar pāriešanu Nordzucker īpašumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses