Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nīderlandes sadzīves metāla izstrādājumu ražotājs "Brabantia" atvērs ražotni Latvijā

Pēc vairāk nekā gadu ilgas izpētes Eiropas sadzīves metāla un plastmasas izstrādājumu ražotājs, Nīderlandes uzņēmums "Brabantia" ir nolēmis Latvijā atvērt savu ražotni, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Ražošanu plānotajā rūpnīcā Talsu rajona Ģibuļu pagastā iecerēts uzsākt gada trešajā ceturksnī.

Latvijā tiks ražotas maizes kastes un gludināmie dēļi. Pirmā gada laikā plānots izveidot 77 darba vietas, un projekta pirmās fāzes investīciju apjoms būtu 8 miljoni eiro. Ņemot vērā ražošanas attīstību Latvijā, projekta otrajā fāzē ražošanas kapacitāte varētu tikt dubultota. Produkcija galvenokārt tiks eksportēta.

Lai izvēlētos savas ražotnes atrašanās vietu, tika salīdzinātas vairākas Austrumeiropas valstis, skaidro LIAA. Lēmumu ražotni atvērt Latvijā "Brabantia" pieņēmusi, pateicoties augsti attīstītas metālapstrādes nozares tradīcijām Latvijā, valsts dalībai Eiropas Savienībā (ES) un eiro piesaistītai nacionālajai valūtai, kopumā labvēlīgai uzņēmējdarbības videi, kā arī LIAA sniegtajam atbalstam, uzskata aģentūra.

"Brabantia" ražo plašu sadzīves metālizstrādājumu klāstu. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. Galvenie tirgi ir Lielbritānija, Francija, Nīderlande un Beļģija. Pašlaik kompānijai ir trīs rūpnīcas Eiropā un divas rūpnīcas Ķīnā. Kompānija pieņēma lēmumu par jaunas ražotnes izveidošanu Austrumeiropā, ar mērķi atrasties ar eiro zonu saistītā valstī un ES tirgū bez muitas robežām, kur ir iespējams ražot augstas kvalitātes produktus ar samērīgām ražošanas un transportēšanas izmaksām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses