Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"OlainFarm" plāno izvērsties Vjetnamas un Serbijas tirgū

Mēģinot apgūt arvien jaunus tirgus, zāļu ražotājs OlainFarm nākamgad plāno atvērt savas pārstāvniecības Hošiminā Vjetnamā un Belgradā Serbijā, trešdien publicētā intervijā laikrakstā Dienas Bizness stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Šogad uzņēmums iegādājies arī divus jaunus birojus ārvalstīs – paplašinātas pārstāvniecības Baltkrievijā un Uzbekistānā. Parakstīts līgums arī ar Ķīnas-Itālijas kompāniju par OlainFarm produktu reģistrāciju Ķīnā. Pirms neilga laika parakstīts līgums par produktu reģistrāciju un izplatīšanu Indonēzijā, Malaizijā, Taizemē un citās Āzijas valstīs. "Krīze ir īstais laiks, lai strādātu pie tirgus pārdales, un tieši to mēs darām," saka uzņēmuma vadītājs.

Uzņēmums vēloties nostiprināties visos uzņēmuma tradicionālajos tirgos – Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat uzņēmums saredz lielu pieauguma potenciālu Kazahstānā, kur OlainFarm produktu portfeļa ietvaros tirgus var palielināties pat trīs reizes. Plānojts nostiprināties arī Baltijas valstīs.

Tāpat uzņēmums reģistrējot jaunus produktus arī Rumānijā, kas pozitīvi ietekmēs OlainFarm pozīcijas šajā tirgū.

V.Maligins atzīst, ka ekonomiskā situācija ir ieviesusi nelielas korekcijas uzņēmuma plānos. Kopš augusta tiek īstenots pretkrīzes plāns – optimizēta darbība, samazināti rekonstrukcijas projekti un papildu iekārtu iegāde. Patlaban sarežģīta situācija ir Ukrainā, kur slēgtas aptuveni 500 aptiekas, bet daļa ir pustukšas. Tādējādi arī uzņēmuma produktu tirdzniecības aktivitātes Ukrainā ir apgrūtinātas.

V.Maligins prognozē, ka arī Krievijā drīzumā būs jūtamas nestabilās ekonomiskās situācijas sekas.

Savukārt Latvijā pieauguma pagaidām nav, tomēr kritums pamata zāļu grupā arī neesot vērojams. OlainFarm vadītājs novērojis, ka samazinājies pieprasījums pēc bezrecepšu medikamentiem un uztura bagātinātājiem.

Rīgas Fondu biržai sniegtajā informācija OlainFarm norāda, ka šogad uzņēmums plāno sasniegt 21,5-22 miljonu latu apgrozījumu, kas būtu par aptuveni 20% vairāk nekā pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses