Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

“Olainfarm” zaudējumi pirmajā ceturksnī — Ls 355 444

Farmācijas koncerna “Olainfarm” konsolidētie zaudējumi gada pirmajā ceturksnī sasnieguši 355 444 latus pretēji pērnā gada attiecīgajā laika posmā gūtajai peļņai 485 217 latu apmērā, liecina kompānijas pirmo trīs mēnešu neauditētie rezultāti.Lai gan salīdzinājumā ar 2007.gada pirmā ceturkšņa datiem šī ir būtiska finanšu rādītāju pazemināšanās, tā izriet no apzināta koncerna vadības lēmuma ievērojami pastiprināt mārketinga un noieta veicināšanas pasākumus Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā, skaidro “Olainfarm”.

Šā gada pirmajā ceturksnī mārketinga izmaksu apjoms, salīdzinot ar attiecīgo laiku pērn, ir gandrīz trīskāršojies līdz vairāk nekā 960 000 latiem.Koncerna vadība apzinoties, ka īsā laika posmā šādi papildu ieguldījumi nesīs zaudējumus, taču jau līdz šī gada beigām ir sagaidāms būtisks realizācijas apjoma pieaugums, kas koncernam ļaus noslēgt šo gadu ar plānoto 325 000 latu peļņu.Turklāt šādi papildu mārketinga un noieta veicināšanas pasākumi būtiski palīdzēs labāk sagatavot noieta mehānismus gaidāmajai jauno produktu realizācijas uzsākšanai 2008. un 2009.gadā, uzskata “Olainfarm”. ”Olainfarm” koncerna apgrozījums šajā laikā pieauga par vairāk nekā 10%, sasniedzot 5,415 miljonus latu. “Ņemot vērā to, ka 2007.gada pirmajā ceturksnī tika veiktas ievērojamas piegādes gan Kazahstānas valsts rezervēm, gan uzņēmumam “Novartis Grimsby Limited”, tas būtu vērtējams kā diezgan ievērojams realizācijas apjomu pieaugums,” vērtē “Olainfarm”.

Koncerna attīstības stratēģija paredz optimizēt produktu portfeli, papildinot to ar jaunām gatavo zāļu formām, un attīstīt ķīmisko produktu virzienu. Šīs stratēģijas ietvaros 2008.gada pirmajā ceturksnī noslēgti vairāki līgumi par mārketinga pakalpojumu sniegšanu koncerna mātes uzņēmuma produkcijas noieta veicināšanai.

Tāpat uzsākti dažu jauno produktu klīniskie pētījumi, kuru rezultātā jau salīdzinoši īsā laikā sagaidāma to parādīšanās atsevišķu NVS valstu tirgos.

Koncernu veido mātes uzņēmums a/s “Olainfarm” un tā meitas uzņēmums OOO “Baltfarm”, kas nodarbojas ar a/s “Olainfarm” medikamentu izplatīšanu.

Patlaban a/s “Olainfarm” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tai skaitā Baltijas valstīm, Krieviju, NVS valstīm, Skandināvijas, Rietumeiropas un Āzijas valstīm un ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses