Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Daugavpils gaļas kombināts apturējis ražošanu

Daugavpils gaļas kombināts pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) veiktās pārbaudes apturējis ražošanu. Uzņēmumā dīkstāve ir gandrīz nedēļu, otrdien ziņoja Latvijas Radio.

PVD pārbaudēs konstatēta 21 neatbilstība, kas, pēc dienesta norādītā, ir ļoti liels cipars. Būtiskākie pārkāpumi ir tādi, ka nebija veikta pietiekoša laboratoriskā kontrole, nebija izsekojamība liellopu gaļai, bet marķējums neatbilda tehnoloģiskajām kartēm un uzņēmuma receptūrai. Proti, pircējs pirka produktus, nezinot, kas tur iekšā, skaidro PVD. Laikrakstam Latgales Laiks PVD vēl atzina, ka tika paņemti skalojumu paraugi, kuros, pēc iepriekšējām analīzēm, konstatēta listerioze un salmoneloze, ziņo BNS.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere aģentūrai pavēstīja, ka PVD tikko ir saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus un uzņēmumā paņemto cūku aknu un liellopu tauku paraugos ir konstatētas listērijas. "Listeria monocytogenes" izraisa listeriozi - netipisku pārtikas infekciju, kuras klīniskās izpausmes parasti nav saistītas ar kuņģa-zarnu traktu, bet gan ar citu sistēmu bojājumiem (meningīti, spontāni aborti u.c.). Riska grupas ir grūtnieces, jaundzimušie un cilvēki ar novājinātu imūno sistēmu. Meistere teica, ka nomazgājumu un gatavās produkcijas paraugos ne listērijas, ne salmonellas nav konstatētas.

"Lai pārliecinātos, vai uzņēmums ir novērsis plānveida pārbaudē konstatētās neatbilstības, kā arī pieņemtu tālākus lēmumus par uzņēmuma darbību, PVD trešdien veiks atkārtotu uzņēmuma pārbaudi," norādīja PVD pārstāve. Viņa piebilda - tā kā uzņēmuma gatavajā produkcijā piesārņojums nav konstatēts, PVD neplāno apturēt Daugavpils gaļas kombinātā ražoto produktu izplatīšanu.

PVD informēja, ka kombinātā notika plānveida kompleksā pārbaude, savukārt gaļas kombināta pārstāvji apgalvoja, ka pārbaude bijusi pēkšņa - plānveida pārbaude bija jāveic aprīlī, vēstīja Latgales Laiks.

Latvijas Radio arī norādīja, ka uzņēmumam atjaunot darbību tik ātri neizdošoties, jo būs jāveic atkārtota pārbaude.

Daugavpils gaļas kombinātā strādā aptuveni 60 cilvēki, tas tirgo produkciju gan vietējam, gan ārvalstu tirgum. Lielākie tirgi ir Latvija, Igaunija un Krievija. Tā kā uzņēmuma pārbaudes veic arī Krievijas veterinārās uzraudzības dienestu, kombināta pārstāvji ir pārliecināti, ka ir viens no kvalitatīvākajiem ražotājiem. PVD nenoliedz, ka ka pastiprinātu pārbaudi veic, jo uzņēmums strādā Krievijā.

Pērn uzņēmums atzīts par maksātnespējīgu, bet kreditori akceptējuši sanācijas plānu. Kreditoru vidū ir arī PVD. Tuvāko piecu gadu laikā saskaņā ar sanācijas plānu uzņēmumam jāatmaksā visi parādi, tiesa, sanācijas dokumetni vēl esot jāapstiprina tiesai.

(pievienota 3. un 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses