Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - "Rīgas kuģu būvētava" jūlijā plāno pieņemt darbā aptuveni 153 darbiniekus

Kuģu būves un remonta uzņēmums "Rīgas kuģu būvētava" jūlijā plāno palielināt darbinieku skaitu par 153 cilvēkiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija. Uzņēmumā aģentūrai BNS komentāru sniegt par to atteicās, savukārt laikrakstam Biznes&Baltija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks skaidrojis, ka "Rīgas kuģu būvētavai" jāsastopas ar darbaspēka deficītu.

Ņemot vērā to pasūtījumu apjomu, kas uzņēmumam jāizpilda, tajā būtu jābūt 1200 darbiniekiem, taču pastāvīgi strādājot tikai 1000-1100 cilvēki, turklāt trūkstošos Latvijā nereti esot grūti atrast. Pēc viņa vārdiem, dažu profesiju pārstāvjus Latvijā pat neapmācot. "Tā kā mēs neradām jaunas darba vietas, bet mēģinām nokomplektēt esošās," teicis V.Meļņiks.

NVA dati liecina, ka visvairāk plānots pieņemt kuģu remontatslēdzniekus - 50 darbiniekus, arī rokas lokmetinātājus - 40 darbiniekus un cauruļvadu montētājus u.c.

"Rīgas kuģu būvētava" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,793 miljonu latu neto apgrozījumu un cieta 660,9 tūkstošu latu zaudējumus, liecina Rīgas Fondu biržai iesniegtais uzņēmuma finanšu pārskats. Pagājušajā gadā kopumā "Rīgas kuģu būvētava" strādāja ar 35,627 miljonu latu neto apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 169,2 tūkstoši latu.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā un ir viens no lielākajiem šādiem uzņēmumiem Baltijas jūras piekrastē.

Kompānijas pamatkapitāls ir 11,672 miljoni latu, un tās akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā. "Rīgas kuģu būvētavas" lielākais akcionārs ir SIA "Remars-Rīga", kas ietilpst koncernā "Eiroholdings".

(15.jūlija ziņā pievienots "Rīgas kuģu būvētavas" skaidrojums 1. un 2.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses