Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"PET Baltija" septembra sākumā plāno atklāt jauno pudeļu pārstrādes ražotni Jelgavā

Plastmasas pudeļu pārstrādātājs "PET Baltija" septembra sākumā plāno atklāt jauno pudeļu pārstrādes ražotni Jelgavā, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Jau iepriekš ziņots, ka jaunajā ražotnē uzņēmums ieguldīs aptuveni 6-7 miljonus eiro (4,2-4,9 miljonus latu).

Pēc Simanoviča teiktā, ar uzņēmuma vecās rūpnīcas jaudām nav iespējams konkurēt globālajā tirgū, un, lai samazinātu roku darbu, nolemts celt jaunu ražotni. Iekārtas jaunajai rūpnīcai ražotas Itālijā.

"PET Baltija" maija vidū plānoja jaunajā ražotnē sākt strādāt testa režīmā, bet ražotni ekspluatācijā nodot līdz jūnijam. Paredzēts, ka jaunajā ražotnē jaudas būs piecas reizes lielākas nekā līdz šim - gadā plānots pārstrādāt 15 tūkstošus tonnu PET pudeļu.

"Kad iekārtu palaiž, pirmajā mēnesī notiek iekārtas regulācija, bet vēlāk nav iemesla, lai uzņēmums neražotu produkciju ar pilnu jaudu, galvenais - spēt nodrošināt to ar izejmateriāliem," sacīja Simanovičs.

Ar plānotajām jaudām uzņēmums spētu nodrošināt Latvijas un visu Baltijas valstu PET pārstrādes nepieciešamību, tās arī paliks pāri. Kopumā šis projekts esot orientēts uz starptautisko tirgu. Ražotnes jaudas būs tādas, lai varētu apmierināt piecu gadu perspektīvas, teica Simanovičs, piebilstot, ka, sākot darbību jaunajā ražotnē, uzņēmums veco rūpnīcu likvidēs.

"PET Baltija" jaunajā ražotnē varēs ražot PET pārslas, kas izmantojamas pārtikas iepakojumu ražošanai un PET pudeļu ražotājiem. Līdz šim uzņēmums ražoja PET pārslas pārsvarā šķiedras ražotājiem.

Strādājot ar pilnām ražošanas jaudām, 2009.gadā "PET Baltija" varētu sasniegt 10 miljonu eiro (7 miljonu latu) apgrozījumu, kas būtu 5,4 reizes vairāk nekā 2007.gadā, pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Paredzēts, ka "PET Baltijas" projekts tiks līdzfinansēts no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem - 600 000 latu apjomā.

"PET Baltija" nodarbojas ar plastmasas pudeļu otrreizēju pārstrādi. Lielāko daļu pārstrādājamo plastmasas pudeļu uzņēmums iegādājas Baltijas tirgū, kā arī sadarbojas ar piegādātājiem Spānijā, Bulgārijā, Grieķijā, Vācijā un Dānijā.

Pērn saražoto produkciju 90% apjomā "PET Baltija" realizēja ārvalstīs - PET šķiedras ražotājiem Lietuvā, Polijā, Čehijā, Īrijā, Anglijā.

"PET Baltija" pērn strādāja ar aptuveni 1,3 miljonu latu apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 43%, un cieta zaudējumus, liecina uzņēmumā sniegtā informācija. Savukārt 2006.gadā tas strādāja ar 907 700 latu apgrozījumu un cieta 94 800 latu zaudējumus, liecina "Lursoft" datubāzē iesniegtais uzņēmuma finanšu gada pārskats.

"PET Baltija" pieder " Baltic Holding Company", "Eko Investors" un "Latvijas Zaļajam punktam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses