Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Polietilēna izstrādājumu ražotājs „Daradus” uzsāks ražošanu „Nordic Industrial Park” jaunajā ražošanas kompleksā

Lielākais industriālo parku attīstītājs Baltijā „NP Properties” un ražotājs SIA „Daradus” noslēdzis līgumu par aptuveni 2200 kv.m. ražošanas telpu iznomāšanu industriālajā parkā Olainē „Nordic Industrial Park”, jaunajā ražošanas ēku kompleksā. Polietilēna izstrādājumu ražotājs SIA „Daradus” projekta ietvaros investējis ap 400 tūkst. eiro. Plānots, ka uzņēmumā tiks nodarbināti 25 darbinieki.

Līgums starp „NP Properties” un „Daradus” par ražošanas telpu nomu tika parakstīts šā gada oktobrī, un jau nākošnedēļ, nepilnus divus mēnešus pēc līguma parakstīšanas, uzņēmums uzsāks ražošanu „NP Properties” sagatavotajās telpās.     

No vairumtirgotājiem kļūst par ražotājiem un plāno eksportēt 70% saražotās produkcijas
Sākotnēji uzņēmums „Daradus” nodarbojās ar dažādu polietilēna izstrādājumu vairumtirdzniecību, taču vēlāk tika nolemts pašiem uzsākt šo produktu ražošanu, kas izrādījās ievērojami izdevīgāk. Šobrīd „Daradus” nodarbojas galvenokārt ar polietilēna plēvju, atkritumu maisu un dažādu celtniecības plēvju ražošanu.

Valērijs Radus, SIA „Daradus” valdes loceklis: „Esmu gandarīts par jauno ražošanas telpu kvalitāti un to savlaicīgu nodošanu ekspluatācijā ,- tas ļaus mums vēl šogad uzsākt ražošanu un iejusties jaunajās darba telpās!

Mēneša laikā jaunajā ražotnē „Nordic Industrial Park” plānojam saražot 300 tonnas produkcijas, ko galvenokārt eksportēsim uz ES valstīm. Kopumā plānojam eksportēt aptuveni 70% no kopējā saražotās produkcijas apjoma.”

Šobrīd tiek meklētas uzņēmuma filiāles izveides iespējas Krievijā, kur tiktu izgatavotas ražošanai nepieciešamās izejvielas. Ražotnes izveide Krievijā uzņēmumam ļautu ievērojami ietaupīt līdzekļus galaprodukcijas ražošanā. Arī pašlaik uzņēmums ražošanai nepieciešamos izejmateriālus iepērk ne tikai no vietējiem uzņēmumiem, bet arī no Polijas, Čehijas u.c.

Elita Moiseja, SIA „NP Properties” valdes locekle: „Šis gads „Nordic Industrial Park” ir bijis īpašs ar to, ka tika pabeigta pērn uzsāktā vērienīgā parka paplašināšana - jaunais noliktavu un ražošanas ēku komplekss, kura izveidē tika ieguldītas 4 milj.latu investīcijas. Jaunais komplekss atbilst Eiropas Savienības noteiktajiem standartiem, kas nozīmē iespēju uzsākt darbību drošā, kvalitatīvā un ērtā vidē, kādu mēs piedāvājam saviem klientiem visos „NP Properties” attīstītajos parkos. Man ir liels gandarījums, ka varam ar lepnumu uzņemt mūsu parkā tik veiksmīgu un perspektīvu uzņēmumu kā „Daradus”.”

Par Nordic Industrial Park
    "Nordic Industrial Park" ir viens no pirmajiem un modernākajiem industriālajiem parkiem Latvijā. Šobrīd parka teritorijā darbojas vairāk nekā 30 dažādu nozaru uzņēmumi, nodarbinot vairāk nekā 500 darbiniekus. "Nordic Industrial Park" atrodas Olainē un tā kopējā platība ir 14 ha, savukārt iznomājamā –87 tūkst.kv.m ražošanas un noliktavas un 4800 kv.m biroja telpas. Industriālajā parkā šobrīd darbojas galvenokārt ražošanas kompānijas, kas pārstāv plastmasas pārstrādes, metālapstrādes, šūšanas un zivju rūpniecības nozares. Šobrīd esošo klientu starpā ir tādas kompānijas kā „TIPRO Baltic”, „Fariga Seafood”, „Nordic Plast”, „Mārupes Metālmeistars”, „De Novo”, „Sitno” u.c.

"Nordic Industrial park" ir viens no deviņiem industriālajiem parkiem, kurus šobrīd attīsta un apsaimnieko SIA "NP Properties". Pārējie parki ir "Nordic Technology Park", "NP Business Centre", "NP Industrial Village" Rīgā, "NP Jelgavas Biznesa Parks" Jelgavā, "NP Ventspils Biznesa Parks" Ventspilī, "NP Rēzeknes Biznesa Parks" Rēzeknē, "NP Salaspils Biznesa Parks" Salaspilī un „NP Daugavpils Biznesa Parks” Daugavpilī. Kopējā "NP Properties" attīstīto industriālo parku platība ir 202 ha ar kopējo iznomājamo platību 575 tūkst.kv.m.


Informāciju sniedza:
 „NP Properties” valdes locekle
Elita Moiseja

Informāciju sagatavoja:
Signe Znotiņa
T: 7350501; 22016161




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses