Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Poliurs" turpinās darbības attīstību eksporta tirgos

Baltijas vadošais rūpnieciski izolētu cauruļvadu ražotājs SIA “Poliurs” šogad ir iecerējis turpināt attīstību eksporta tirgos, gan palielinot uzņēmuma apgrozījumu, gan arī uzlabojot Latvijas valsts eksporta bilanci, norāda uzņēmuma izpilddirektors Guntis Līcītis.

“Pagājušā gada rādītāji, kā arī šā gada pirmā ceturkšņa rādītāji mums ļauj ar optimismu raudzīties uz 2008.gadu, jo pieprasījums pēc mūsu ražotās produkcijas ir augsts ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tirgos. “Poliurs” spēj piedāvāt augstākajiem Rietumu standartiem atbilstošu produkciju, par ļoti pievilcīgām cenām”, uzsver G.Līcītis.

Pagājušajā gadā īpaši veiksmīga bija “Poliurs” darbība Lietuvā, kur “Poliurs” kopējais eksporta apjoms 2007.gadā sasniedza 2,28 miljonus eiro, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā gadu pirms tam. Vairāku gadu gaitā “Poliurs” stabilas pozīcijas iekarojis arī Igaunijā – pagājušā gadā eksports uz šo valsti sasniedza 222 tūkstošus eiro. Tāpat turpinājām savu darbību Krievijas tirgū, kur pērn realizējām 6% no saražotā.

“Poliurs” produkcija kļūst arvien konkurētspējīgāka ne tikai Baltijas tirgos, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs. Jau vairākus gadus turpinām savas produkcijas eksportu uz Zviedriju un pagājušajā gadā kopējais eksporta apjoms sasniedza 384 tūkstošus eiro, jeb par 58% vairāk nekā 2006.gadā, stāsta G.Līcītis.  

Kopējais uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 6,64 miljonus latu, kas ir 72% pieaugums, salīdzinot ar 2006.gadu. Šāds apgrozījums sasniegts gan tāpēc, ka palielināti rūpnieciski izolētu cauruļvadu ražošanas apjomi, gan arī tāpēc, ka pagājušajā gadā “Poliurs” iegādājās SIA „European plastic industries” (EPI) ražošanas aktīvus.

Kopš Olaines rūpnīcas iegādes „Poliurs” tirgū piedāvā arī dažādu diametru plastmasas caurules ūdensapgādei gan ruļļos, gan taisnos gabalos, caurules kabeļu aizsardzībai, elektrību vadošās caurules kalnrūpniecībai rūdas spridzināšanai, kā arī daudzas citas caurules un profilus, ko iegūst plastmasu ekstrūzijas ražošanas procesā. Tāpat uzņēmums ražo ceļa stabiņus autoceļu nomaļu marķēšanai, kā arī speciāla profila stabiņus, pazemes gāzesvadu un elektrokabeļu apzīmēšanai virszemē. Šogad iecerēts turpināt investēt Olaines rūpnīcas modernizēšanā.

Papildus informācija:
Guntis Līcītis
SIA “Poliurs” izpilddirektors
[email protected]
Tālr. 6 30 50 600, 6 30 07 777
Fakss 6 30 50 230

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses