Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: AS "Cēsu alus" – viens no labākajiem darba devējiem Latvijā

Latvijas Darba devēju konfederācijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas un citu ekspertu vērtējumā uzņēmums Cēsu alus šodien ir atzīts par vienu no labākajiem darba devējiem Latvijā un vienu no pieciem labākajiem Vidzemes reģionā.  

Darba devēju vērtēšana notika trijās kārtās. Tika vērtēta gan darba tiesisko attiecību kvalitāte, gan nodokļu maksātspēja un disciplīna, tāpat tika vērtēta uzņēmumu aktivitāte sociālā dialoga ietvaros un iesaistīšanās organizētā pilsoniskajā sabiedrībā. Izvērtēšanas noslēguma fāzē žūrija veica uzņēmumu izvērtēšanu atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas Globālajā līgumā paustajiem principiem.

Cēsu alus Personāla nodaļas vadītāja Daiga Ozoliņa – Punāne stāsta: „Darbinieki ir viens no spēcīgākajiem ķēdes posmiem Cēsu alus veiksmīgajā attīstībā. Augstākā kvalitāte darbā ar cilvēkiem ir prioritāte – īpaši šajā laikā ir būtiski radīt darbiniekiem drošu, kvalitatīvu un stabilu darba vidi. Darba devējam ir jāprot novērtēt talantus un spējas, kas mīt katrā darbiniekā un jāprot tās izmantot uzņēmuma izvirzīto mērķu īstenošanā.”

Latvijas Personāla vadības asociācijas pārstāve un žūrijas locekle Inga Kola: „Personāla vadībā svarīgi ir novērtēt cilvēka personīgo potenciālu. To var arī veidot, izmantojot vai radot labvēlīgus apstākļus. Kāpēc? Cēsu alus gadījumā redzam, ka profesionāls personāls ir viens no faktoriem, kas dod iespēju konkurēt tirgū un iegūt uzņēmumam labu slavu. Cēsu alus izveidojis spēcīgu, pozitīvi domājošu un dažādām aktivitātēm atvērtu vadības komandu, kuras darbībā var redzēt savstarpēju saliedētību. Tādas iezīmes rada pamatu citām aktivitātēm – pozitīvas, vadībai uzticamas atmosfēras veidošanu darbinieku vidū, spēju uztvert un izmantot jaunumus darbinieku darba apstākļu uzlabošanā un nodefinēt skaidru personāla politiku, kura tiek ari realizēta.”

Alus darītavā Cēsu alus tiek realizēta mērķtiecīga personāla politika, kas paredz darbinieku motivāciju dinamiskam darbam radošā un profesionālā kolektīvā un nodrošina ekonomisku stabilitāti un izaugsmes iespējas.

2008. gadā realizētās investīciju politikas un uzņēmuma darbības optimizācijas projektu rezultātā AS „Cēsu alus” ir spējis ievērojami nesamazināt darbinieku skaitu un arī atalgojuma politiku pagaidām saglabāt līdzšinējā līmenī.  

2009. gadā AS „Cēsu alus” strādā 200 darbinieku, no kuriem 80% nodarbināti uzņēmuma ražotnē Cēsīs un Vidzemes reģionā. Tā kā Cēsu alus ir viens no straujāk augošajiem uzņēmumiem pārtikas un dzērienu nozarē Latvijā, tad arī darbinieku skaita un apgrozījuma dinamika ir salīdzinoši intensīva; būtiski, ka attiecība starp kvalificēto darbaspēku un strādniekiem uzņēmumā ir līdzvērtīga 40% / 60%, kas Cēsu alu padara par perspektīvu darba devēju dažāda līmeņa kvalifikācijas darbaspēkam.

AS „Cēsu alus” ir reputācijas līderis un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Vidzemes reģionā. Uzņēmums saņēmis Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības apbalvojumus „Sociāli atbildīgs uzņēmums” un „Sadarbības partneris”.

Papildus informācija:
Agita Baltbārde
AS „Cēsu alus” Sabiedrisko attiecību vadītāja
[email protected]
Tālr. 67511390; 29133073

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses