Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: Jaunās "Bioclimatic GmbH" gaisa attīrīšanas iekārtas samazina pārtikas saindēšanās risku

Profesionālo gaisa attīrīšanas sistēmu ražotājs pārtikas uzņēmumiem – vācu kompānija Bioclimatic GmbH, ir laidusi Latvijas tirgū jaunās paaudzes iekārtu „Aerotron-aeroeco”. Latvijas uzņēmējus ar šo iekārtu iepazīstināja Bioclimatic GmbH izpilddirektors Franks Vindels (Frank Windel) izstādes Riga Food 2008 laikā.

Gaisa attīrīšanas sistēmas „Aerotron-aeroeco” samazina pārtikas izraisītas saindēšanās risku pārtikas produktu pircējiem un kafejnīcu, restorānu un bāru apmeklētājiem. Bioclimatic sistēmas pārtikas izmanto produktu ražotāji un lielveikali, kuros ir kulinārijas nodaļas, kā arī HoReCa (Hotel/Restaurant/Café) segments, lai pastiprinātu sanitāro kontroli tehnoloģiskajā un ražošanas procesā.

„Ražošanas telpās, kurās ir uzstādītas šīs iekārtas, samazinās mikrobioloģiskā piesārņojuma līmenis. Tāpat tiek nomākta slimību izraisošu mikroorganismu (tai skaitā tādu infekciju izraisītāju kā Salmonella Enteritidis, Staphylococcus) vairošanās, kā arī būtiski samazinās gaisā esošo organisko savienojumu sastāvs. Vairs tikpat kā nav nepieciešams lietot ķīmiskos dezinfekcijas līdzekļus”, norāda Bioclimatic GmbH pārstāvis Frenks Vindels.

„Aerotron-aeroeco” sistēmas atbilst Eiropas standartam EN 13779, kurš stājies spēkā 2004.gadā, lai mazinātu veselības problēmas, kuras izraisa gaisa piesārņojums, cilvēkiem atrodoties sabiedriskās telpās. Minētā standarta mērķis ir nodrošināt veselīgāku un komfortablāku vidi, izmantojot ekonomiski izdevīgas un lētas apkalpošanā gaisa attīrīšanas sistēmas. Bioclimatic iekārtas šodien izmanto tādi uzņēmumi kā Rīgas piena kombināts, Rīgas Miesnieks, SKY, Lāči, Simeks, Estrella, Hochland, IKEA, Hilton, Holiday Inn, SheratonHotel, Deutsche Bank, Hoffmann-La Roche, Novartis u.c.

Bioclimatic GmbH pārstāvis Baltijas valstīs, SIA „Elmarks” valdes priekšsēdētājs Pētris Eltermanis: „Tādās valstīs kā Vācija, Holande, Norvēģija un Spānija utt. mūsu iekārtas pārtikas ražošanas uzņēmumos praktiski ir norma. Tas ir tikai laika jautājums, kad tā kļūs par normu arī Baltijas valstīs. Pirmās Bioclimatic iekārtas uz jonizatoru darbības principa sterilas vides radīšanai tika radītas apmēram 40 gadus atpakaļ. Šīs tehnoloģijas ir pārbaudītas un nemitīgi tiek uzlabotas un to efektivitāti apstiprina vairāki starptautiski sertifikāti un pētījumi.”

Pie tam pēc P.Eltermaņa teiktā, „Aerotron-aeroeco” izslēdz tā saucamo cilvēcisko faktoru ražošanas procesā. Gaisa attīrīšana no infekcijām un baktērijām notiek automātiski, bez cilvēka klātbūtnes. „Gadījumā, ja antisanitārie apstākļi ir radušies neuzmanības vai nezināšanas dēļ, Bioclimatic iekārtas to nofiksē, noziņo un patstāvīgi labo kļūmi. Minētā sistēma darbojas kā datoru antivīrusu programma. Šodien strādāt uz datora interneta vidē bez antivīrusu programmas nav iespējams tieši augstā riska dēļ. Tāds pats riska līmenis ir arī pārtikas produktu ražotnēs”, uzsver P.Eltermanis.

Sīkāku informāciju un fotoattēlus, lūdzu skatīt: http://www.bioclimatic.lv/lv/horeca/equipment

Pēteris Eltermanis
SIA „Elmarks” valdes priekšsēdētājs
Tālrunis 67 100 552, e-pasts: [email protected]
Mob. tālrunis 29 244 839

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses