Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: LOSP aicina ietaupīt valsts finanšu resursus un veikt izmaiņas Valsts pārvaldes iekārtas likumā

Lai mazinātu administratīvo slogu un padarītu ātrāku lēmumu pieņemšanas procesu valsts iestādēs, LOSP iesaka mainīt valsts pārvaldes iekārtas likumu un Ministru kabineta iekārtas likumu, lai specifiskas uz nozarēm attiecināmas izmaiņas Eiropas Savienības (ES) direktīvās vai nacionālajos likumdošanas aktos nebūtu jāvirza sarežģītā procedūrā saskaņošanai uz daudzām ministrijām, pēc tam uz Valsts sekretāru sanāksmi un Ministru kabinetu. Esošā kārtība ir ļoti gara un nelietderīgi tiek izlietoti finanšu līdzekļi šīs procedūras nodrošināšanai.

Armands Krauze, LOSP valdes priekšsēdētājs: "Ja ES direktīvā, piemēram, par izmaiņām standartos, kas attiecas varbūt uz pieciem sēklu ražotājiem Latvijā, varētu apstiprināt zemkopības ministrs ar savu parakstu, nevis esošā kārtībā, kur iesaistīti vairāk kā desmit ierēdņi no dažādām institūcijām. Ja šo kārtību vienkāršotu, tad valsts pa visām ministrijām rezultātā varētu ietaupīt vairākus miljonus latu."

Ārija Jerumane, LOSP valdes priekšsēdētāja vietniece: "Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, naudas ekonomijas nolūkos, valsts pārvaldes likumā būtu ieteicams pārskatīt daudzu amatu nepieciešamību, piemēram, konsultatīvo amatpersonu un ministra biroja lietderību. Šīs funkcijas var deleģēt augstāk stāvošām ministrijas amatpersonām - valsts sekretārei un viņu vietniekiem. Lai mazinātu birokrātisko slogu, nepieciešams pārskatīt likuma 9. nodaļas iekšējās kārtības normatīvo aktu likuma sadaļu un vienkāršot normatīvo aktu pieņemšanas kārtību."

Dainis Paeglītis, LOSP valdes priekšsēdētāja vietnieks: "Valsts pārvaldes iekārtas likumam jābūt vērstam uz iedzīvotāju - tajā skaitā lauksaimnieku, svarīgo interešu nodrošināšanu, nevis valsts ierēdniecības aparāta uzturēšanu. Likumdošanas izmaiņām ir jābūt ātrām, lai efektīvi pielāgotos dzīves izmaiņām un nodrošinātu Latvijas ražotāju konkurētspēju ES un pasaules tirgos, nevis jārada administratīvais slogs un šķēršļi, it īpaši ieviešot ES direktīvas un regulas, iestrādājot pārlieku striktas prasības Latvijas likumdošanā."

LOSP aicina Ministru prezidentu, Latvijas Republikas Saeimu un citas ministrijas šajā valsts grūtajā finanšu stāvoklī taupīt līdzekļus, pieņemot atbilstošas izmaiņas Valsts pārvaldes iekārtas likumā, lai ietaupītu valsts budžeta līdzekļus.

Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 37 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 10 500 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses