Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: LOSP: RIMI pretimnākošs Latvijas ražotājiem

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvētās lauksaimnieku organizācijas, kooperatīvi un pārstrādes uzņēmumi vienojušies ar Rimi Latvia par sadarbību Latvijā ražotu produktu tirdzniecības veicināšanā. LOSP valdes priekšsēdētājam Armandam Krauzem un ražotājiem tiekoties ar RIMI valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo un RIMI vadošajiem speciālistiem izlemts, ka jau drīzumā veikalu plauktos īpaši tiks izcelta Latvijā ražotā produkcija, tādejādi pievēršot pircēju uzmanību un veicinot tieši Latvijas ražojumu noietu un konkurētspēju ar ārzemju precēm.

LOSP valdes priekšsēdētājs A.Krauze: “Sarunu laikā RIMI vadība pret Latvijas ražotājiem bija ļoti pretimnākoša un mēs vienojāmies, ka jau šoruden RIMI tīklā Latvijas produkti tiks izcelti īpaši, lai pircējs viegli varētu atšķirt pašmāju ražojumu no importa. Arī lauksaimnieki un pārstrāde rūpēsies, lai uz iepakojuma ir skaidri redzams, kurš ir Latvijas produkts. Tikai kopīgi sadarbojoties ražotājam, pārstrādātājam un tirgotājam mēs varam veicināt Latvijas produktu realizāciju un palīdzēt valstij pārvarēt krīzi.”„Jau patlaban 80% no Rimi veikalos pārdotās svaigās pārtikas ir ražota Latvijā. Rimi pircēji izvēlas Latvijas preces, vienmēr esam atbalstījuši Latvijas produktu tirdzniecību un esam gatavi vēl plašākai sadarbībai ar vietējiem ražotājiem,” tikšanās laikā uzsvēra V.Turlais. Savukārt Latvijas lauksaimnieki ir gatavi piedāvāt vairāk labus Latvijas produktus veikaliem, jo pircēji arvien vairāk pievērš uzmanību produkta izcelsmei. LOSP aicina ražotājus un pārstrādi pievienoties „Zaļās karotītes” kvalitātes sistēmai vai arī redzamā vietā uz iepakojuma marķēt produktus ar Latvijas karodziņiem, lai izceltu tos veikalu plauktos.Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 37 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 10 500 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected]

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses