Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Piena nozares liktenis būs jaunās valdības rokās

Biedrība „Zemnieku saeima” (ZSA) aicina jaunās valdības potenciālo vadītāju Valdi Dombrovski nodrošināt iepriekšējās valdības solīto 27 miljonu novirzīšanu lauksaimniecības nozares problēmu risināšanai. No jaunās valdības nostājas būs atkarīgs, vai lauksaimniekiem dotie solījumi par atbalstu tiks izpildīti.

„Piena nozares liktenis būs jaunā valdības vadītāja un ministru rokās. Tūlīt būs apritējis mēnesis, kopš valdība lauksaimniekiem apsolīja atbalstu. Vēl aizvien gaidām budžeta grozījumus un pasākumu ieviešanu, kas ļautu tiešām atvieglot grūtībās nonākušo saimniecību stāvokli un palīdzētu atgūties piena nozarei,” tā ZSA priekšsēdētaja vietnieks Uldis Krievārs.

Krīze piensaimniecības nozarē un lauksaimniecībā kopumā aizvien padziļinās. Trūkstot līdzekļiem nozarē grūtībās nonākušo saimniecību atbalstam, šobrīd tiek meklētas iespējas līdzekļu pārdalei nozares iekšienē. „Šobrīd piedāvātie līdzekļu pārdales varianti nodrošina naudas nonākšanu piena ražotājiem tikai pēc gada, kas piena nozares glābšanai būs daudz par vēlu. Cīnoties par atlikušo līdzekļu atņemšanu vieniem un pārdalīšanu otriem, lauksaimnieku problēmas netiek risinātas pēc būtības un tikai palielinās. Naudas nozarē no tā vairāk nekļūst, un saimniecību maksātspējas problēmas netiek risinātas”, tā ZSA priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Zemnieku saeima aicina arī jaunās valdības vadītāju un ministrus veicināt nozares stratēģijas izstrādi un rūpēties par tālredzīgu lēmumu pieņemšanu lauksaimniecības nozarē. Tas līdz šim trūcis, kā rezultātā nozarē šobrīd ir dziļas problēmas. Jaunās valdības spēkos būs šo procesu padarīt efektīvāku.

Atgādinām, ka pēc lauksaimnieku protesta akcijām Godmaņa valdība 3. februārī izlēma par atbalstu grūtībās nonākušajai nozarei 27 miljonu latu apmērā. Par līdzekļu piešķiršanu vēl jābalso Saeimai, apstiprinot budžeta grozījumus. Lauksaimnieku un valdības sarunās tika nolemts pēc mēneša vērtēt padarīto.

Zemnieku saeima ir spēcīgākā tirgus orientēto lauksaimnieku organizācija, kas apvieno gan mazas, gan vidējas, gan lielas saimniecības no visām nozarēm un visiem Latvijas rajoniem, galvenokārt ģimenes saimniecības. Biedrība pārstāv ražojošo saimniecību intereses nozares lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī izglīto un informē lauksaimniekus.

Informāciju sagatavoja
Lāsma Zuzāne
Zemnieku saeimas sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 29548444, 67027044
www.zemniekusaeima.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses